Já, robot

81%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Za vší tou akcí a speciálníma efektama se skrývá velmi obyčejný film,který není tak chytrým a přelomovým jak by chtěl být. Jenže ta akce a celkově technická stránka filmu je bombastická. Přihoďte k tomu cool hláškujícího Smitha a máte solidní popcornovku,která vás bude bez větší námahy bavit.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
8
Film se mi líbil. Mám slabost pro Willa Smithe, takže neumím dávat filmům, ve kterých hraje málo %. Tento herec je prostě přidaná hodnota sám o sobě. Film by asi nebyl tak dobý, kdyby tam nehrál. Dobrá je i kamera a film se podle mě celkově povedl. 80% dát musím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Ale jo, podobně jako Piráti jde o dostatečný mix popcornu a charismatu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Futuristická akční jízda s nekompromisním Smithem sypajícím jednu vypečenější hlášku za druhou. Určitě jeden z nejlepších akčních thrillerů poslední dekády. 9/10
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Brilantně pospojováno několik povídek ze stejnojmenné knihy. Skvělá režie, triky, kamera, Will Smith, prostě naprostá spokojenost s tímto filmem. Kniha patří k základním pilířům sci-fi, nejen proto, že je dobrá, ale i kvůli třem zákonům robotiky, které se dokonce uplatňují při výrobě současných, zatím jen průmyslových robotů.
Fingon
16 886 bodů
8
Popcornovka vyšší úrovně. Z Asimovova základního díla si tvůrci vzali několik jmen a vytvořili trochu lepší akční film. Kdybych nečetl předlohu a neznal Tři zákony robotiky pozpátku, budu se hodně bavit. Takhle se 'jen' bavím.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Trikoví experti vytvořili fikci budoucnosti velmi nápaditě. To všechno by ale nebylo ono, kdyby nebyl zajímavý scénář a především Alex Proyas, který nepatří do kategorie rutinérů. Film je svižný, akční scény jsou velmi nápadité a celé to budí moc dobrým dojmem. Já osobně jsem značně pro a považuji tento film za skutečnou poctu svému žánru. Na druhou stranu jsem si vědom toho, že příznivci Asimova mohou být rozčarovaní, tak ať, já se bavil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Bylo už hodně filmů s robotí tématikou ale tento film je naprostou korunkou svého žánru. Oslňující výkon Willa Smitha je chvályhodný. Rozhodně záživnější a zajímavější než ''Já legenda''. Povedený filmek. Takovýchto filmů by mohlo být víc. Dávám tomuto Sci-Fi zelenou.
hrumsrt
hrumsrt
9 352 bodů
9
Už jako dítě jsem tenhle film hltal, ale tehdy ještě mladý a naivní jsem si užíval hlavně tu akci a cool scény, že to má nějaké myšlenky, či vůbec přidanou hodnotu mi bylo fuk. A musím říct, že po letech mě to taktéž hodně baví. Will Smith dostal scénář ušitý na míru a má z toho asi svůj nejlepší film. Prolnout detektivní příběh do futuristického světa roku 2035, kdy jsou roboti součástí běžného dění a každý je používá za sluhy je nápad za milion (teda za 120, ale to není důležité). Perfektní design robotů se skvělým detailním provedením. Akce mě extrémně baví, přestože je vidět. jak ještě tehdy byla cool povinnost udělat to jako slow-motion. Příběhově výborný s dobře rozvinutým vývojem postav, a když to vidíte poprvé, tak i ty zvraty fungují a hlavně to ani není nikterak překombinované. Jediná výtka za ty momenty být za každou cenu vtipnej a za mladého Shia LaBeoufa, který je vyloženě na přesdržku. Taky chci svýho NS-5... 90%
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
Nemám výtky. Já, robot je dobře natočený sci-fáč, který díky přidání akce nenudí, má spád a neutuchající tempo. Všemu kraluje Will Smith, který opět svým charisma drží film v kvalitě, scénář nechává všem vyniknout a skvělá režie, která převádí svět Já, robot do nového rozměru. Dnes by pro někoho mohl být problém s trochu horším zpracováním robotů (přeci jen to je rok 2004), ale není to nic, co by náročný divák nemohl akceptovat (mě osobně přišli skvělí, ale znám pár lidí, kteří mi to vymluví). Jednoznačně jde o skvělý film, který nenudí a celou dobu baví.