Muž se železnou maskou

67%
Muž se železnou maskou
Plakát traileru
Na francouzském královském dvoře to hýří rozmařilostí, ale lid hladoví. Zatím je v Bastile vězněno královské dvojče v železné masce a čeká ho trýznivý osud. Po dobytí Bastilly objevili revolucionáři záznam o záhadném vězni se železnou maskou, muži, jehož totožnost se nikdy nepodařilo odhalit a dodnes je opředena řadou legend. Jedna z nich tvrdí, že muž byl dvojčetem francouzského krále Ludvíka XIV. a všeobecně známou ji učinil slavný spisovatel Alexandre Dumas, který ji zpracoval do poslední části své ságy o třech, vlastně čtyřech mušketýrech.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Klasický evropský historický příběh poamericku, který z průšvihu tahají charismatičtí herci a výborná hudba... 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Jak jsem ten film nesnášel v době uvedení, tak to vlastně až tak špatně nedopadlo a myslím si, že je to dost dobře možná jedna z nejlepších hollywoodských adaptací Alexandra Dumase. Je to i díky tomu, že se film celkem věrně drží předlohy a nedělal ho Disney. Di Caprio je jako vždy slušný a skvělý je i Jeremy Irons.
avenis
avenis
8 166 bodů
9
Dodnes jsem nepochopila, proč tolik lidí považuje tuto verzi románu Alexandra Dumase staršího za špatnou. Je tam všechno. Historie, kostýmy, humor, hrdost, láska, pýcha, statečnost... slavní herci a mladý, nicméně výborný Leonardo. Hudba Nicka Glennie-Smithe je úchvatná a i přes již letitost filmu je to stále pěkný zážitek.

Dodatečné informace

Původní název:
The Man in the Iron Mask (více)
  • USA Muž se železnou maskou
  • USA The Man in the Iron Mask
Premiéra v ČR:
7. 5. 1998
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch