Žena ve vodě

61%
Žena ve vodě

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Tenhle film je tak hloupý, chaotický a předvídatelný, že ta milá pohádka, která se v něm skrývá, vlastně ani nemá šanci, dostat se na povrch.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
První polovina mě naprosto nadchla - byla originální a cítil jsem z ní prvky nejen fantasy, ale i hororu, mystiky a místy byla i vtipná (mihlo se tam několik vtipných postaviček, ze kterých mě dostal hlavně ten, co posiluje jen polovinu těla). Nějak v polovině jsem si uvědomil, že ten styl vyprávění a temna je mi nějak povědomý a začlo mi hlodat v hlavě, jestli jsem už někde něco podobnýho neviděl. Jak jsem tak přemýšlel, tak film běžel a mě došlo, že ty potvory nemají daleko do potvor z Vesnice, což natočil Shyamalan a hned jsem věděl, odkud vítr vane. Dokonce mě napadlo, jestli ten Ind spisovatel náhodou není samotný Shyamalan a to jsem ho v životě neviděl. Každopádně film to byl více než zajímavý, i když v té druhé půlce už trochu skomíral a jak se do toho příběhu zaplétalo čím dál víc lidí, začlo mi to připadat až moc nadpřirozený a překombinovaný a událo se tam až moc náhod a takový to, že děcko čte z krabic od žrádla návod na záchranu nebo jiný podobný excesy, to už ten film vyloženě kazilo, protože mu dávalo nevysvětlitelný rozměr. Ale vidět doporučuju. Jo a to koktání Paula Giamattiho, bylo nejlepší koktání, co jsem kdy ve filmu viděl.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Dost divná fantasy pohádka. Tenhle film byl taky první, se kterým u mě Shy tvrdě narazil. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Lady in the Water (více)
  • USA Žena ve vodě
  • USA Lady in the Water
  • USA A Dama na Água
  • USA Dáma vo vode
  • USA Das Mädchen aus dem Wasser
  • USA La dama en el agua
  • USA La dame de l'eau
  • USA La jeune fille de l'eau
  • USA La Jeune Fille de l'eau
  • USA La joven del agua
  • USA Naine vees
  • USA Sudaki kiz
Premiéra v ČR:
14. 9. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
72,79 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Žena ve vodě je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch