Grimm

76%
Grimm
Grimm

Detektiv Nick Burkhardt si myslel, že je zcela připraven na realitu práce na oddělení vražd v Portlandu. Dokud nezačal vidět divné věci, které nebyl schopen racionálně vysvětlit. Jako například to, že se krásná žena mění v ohavnou čarodějnici nebo že se obyčejný muž stává zlým trollem. Po návštěvě jediného žijícího příbuzného se o sobě Nick dozvídá krutou pravdu. Je potomkem elitní skupiny lovců známých jako grimmové, kteří jsou pověřeni zastavením šíření nadpřirozených bytostí po světě.





Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Ano,vážně je to strašná splácanina,která míchá všechny možné žánry a seriály dohromady. V první sérii navíc tvůrci využívají spojitosti s příběhy od bratrů Grimmů od které však později odstoupí. Jenže ono je to ve výsledku prostě hrozně zábavné a napínavé.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Parádní tvorové, perfektní seriál co umí upoutat. Vkusné příběhy a celkové tempo i akce.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Seriálový propletenec žánrů od krimi přes mystery až po sitcom který si dal za cíl seznámit diváky s různými legendami,mýty nebo rovnou báchorkami.Nosným tématem je zjištění , že na naší planetě žijí různé přízraky a tvorové kteří mají lidskou podobu která však fakticky slouží jenom jako maska či kamufláž (Wesseni/Hexenbist/atd) a pak je zde skupina lidí se schopnostmi je vidět v jejich pravé podobě a hubit je (Grimmové).Když k této rozličné partě podivných tvorů přidají tvůrci i téma spikleneckých teorií, naroubují na to svobodné zednáře, Templáře se snahou to proložit New World Order vyjde z toho zvláštní "mišmaš" kdy mnohé minority nejen v USA asi netuší (divák rovněž) oč vlastně jde. Očekávat tedy nějaké logické rešení nebo jednání postav je sci-fi do které seriál ,možná nechtěně, taky nakoukne.Samotné zpracování jednotlivých epizod je rozdílné ,jedny jsou koukatelné i zajímavé ty jiné už méně a pak je tady naprostý brak nejen technickým provedením masek ale i dějem. Seriál svou rozsáhlostí nakonec dojíždí na tradiční bolest těchto dlouhodobých projektů což je syndrom telenovely, kdy herci mají smlouvy a tak se neustále vracejí i když už byli na onom světě , různě si mění identitu a hlavně žvaní.Bez zajímavosti není ani fakt, že Portland ve státě Oregon nezná sníh i když řada dílů se odehrává v zimním období nebo rovnou o Vánocích,ale zase je centrem všech bubáků z celého multikulturního světa...Na jedno kouknutí budiž , jsou i horší projekty.

Dodatečné informace

Původní název:
Grimm (více)
  • USA Grimm
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch