Čtyři sluhové a čtyři mušketýři

61%
Čtyři sluhové a čtyři mušketýři
Čtyři sluhové a čtyři mušketýři
Úspešná komédia o podarených sluhoch štvorice slávnaych muškatierov. V hlavnej úlohe sa objaví populárna francúzska skupina zo 70-tych rokov Les Charlots. Nerozluční mušketieri D´Artagnan (Jean Valmont), Athos (Yvan Tanguy), Porthos (Gib Grossac) a Aranhis (Bernard Menez) sú najlepšími bojovníkmi kráľovstva. Nikdy sa nepoučia a bojujú o každú maličkosť s často s niekoľkonásobne silnejším nepriateľom. V boji proti presile by často podľahli, nebyť oddanosti a šikovnosti ich sluhov. Používajú rôzne taktiky, prekvapujúce úskoky a neustále znepokojujú protivníkov svojich pánov. Práve vďaka nim veľmi často mušketieri víťazia. Constance (Josephine Chaplinová) , pôvabná slúžka a dôverníčka kráľovnej, a D´Artagnan sa do seba na prvý pohľad zamilujú. Páter Joseph (Paul Préboist), šedá eminencia kardinála Richelieu (Bernard Haller), nechá túto pôvabnú ženu uniesť. Chcú ju prinútiť násilím, aby prezradila kráľovnine tajomstvo Buckinghamu. Ale mučenie sa stane rozmarnou veselohrou a jeho predmetom je nakoniec sám páter. Sluhovia sa s Constance ukryjú v lese, pretože sa obávajú prísnej odplaty. Na zámku zatiaľ jeden zo sluhov nahradí Constance a pred kráľovnou sa vydáva za krásne dievča. Páter Joseph nechá urobiť diery do stien a stropov, aby mohol vypočuť, všetky rozhovory u vládkyne. Odvážni mušketieri sú jedného dňa premožení presilou a uväznení v Bastile...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Příběh o třech mušketýrech známe všichni. Nikdo však nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Alespoň tak se tváří komediální snímek s populární skupinou Les Charlots. Mnohého diváka určitě napadne, že právě oni si zahráli známé mušketýry, ale chyba lávky. Chlapci si střihli jejich sluhy, kteří veškeré dané události mají na svědomí. Děj příběhu je tedy takový, jak ho zpracoval Alexandr Dumas starší, jen z výraznou úpravou pro komediální eskapády daných protagonistů, opět hraničící s nejrůznějšími bláznivinami, skopičinami a groteskou. A skutečně nikde na ničem nezůstane nit suchá. A tak tu máme další bláznivou komedii se známou partou, která, jak se na konci dozvíme, má dokonce i pokračování. Pozitivní je, že tu není moc vyloženě přepálených scén, takže je snímek bez sebemenších problémů shlédnutelný i dnes. Jako parodie tedy stále obstojí a po divácké stránce plně pobaví. Spousta honiček, bojů, převleků, vtipných dialogů, prostě všeho je dostatek. Svým způsobem poměrně fascinující komedie, takže nedá se říct, že by se jeden s patřičným smyslem pro humor netěšil na druhý filmový díl.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Tak tohle je vcelku nepovedená taškařice a slepenec Třech Mušketýrů s bažanty jako jejich sluhy, místy vtipné, ale jako celek vetché a nedotažené, ikdyž v porovnání s nejspíš zároveň točeným druhým dílem Čtyři sluhové a kardinál ještě koukatelné. Pokud by tohle nevzniklo, nic by se nestalo.

Dodatečné informace

Původní název:
A négy muskétás (více)
  • Francie Čtyři sluhové a čtyři mušketýři
  • Francie A négy muskétás
  • Francie Chetyre mushketera
  • Francie Ctyri sluhové a ctyri musketýri
  • Francie Hilfe, mein Degen klemmt
  • Francie Neli musketäri
  • Francie Più matti di prima al servizio della regina
  • Francie Quatre Charlots mousquetaires, Les
  • Francie Štyria sluhovia a štyria mušketieri
  • Francie The Four Charlots Musketeers
  • Francie Wir viere sind die Musketiere
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Čtyři sluhové a čtyři mušketýři