Bažanti jedou do Španělska

52%
Bažanti jedou do Španělska
Bažanti jedou do Španělska
Phil s Jeanem se chystají ještě se dvěma kamarády na dovolenou do Španělska. Je konec července a Phil v práci už jen kouká na plakát s dívkou ležící na pláži a vůbec nevnímá co dělá, takže místo štípání lístků lidem vstupujících do metra, cvaká vše co mu přijde do ruky. Pošťák mu přinese telegram a Phil okamžitě nechává práci, protože cestovní kancelář mu oznámuje dřívější odjezd. Skočí do metra, které řídí Jean, řekne mu o změně, ten přidá plyn a následující stanice projede bez zastavení... Ač se závadami na autobuse, do Španělska dojedou. Vystoupí před noblesním hotelem, z něhož jsou záhy vyhozeni. Řidič autobusu jim oznámí, že ředitel cestovní kanceláře žádný hotel nezaplatil a utekl s penězi... Čtyři kamarádi "bažanti" si odmítají nechat zkazit vytouženou dovolenou. Náhodou se dostanou do hotelového vstupu pro personál, kde se jich nikdo na nic neptá. Vedoucí personálu si myslí, že to jsou uchazeči o zaměstnání, a tak jsou během chvilky oblečeni do šatů poslíčků. Bažanti práci přijímají, ale chybí jim boty, které zůstaly přede dveřmi pokoje, když byli z hotelu vyhozeni. Vedoucí jim řekne, ať si boty najdou, a tak se bažanti vydávají po chodbách hotelu a vytvoří hrozný zmatek s botami hostů. Phil dostal na starost děti, Jean je plážovým poslíčkem, třetí plavčíkem a čtvrtý má na starosti sportovní vyžití hostů. Všichni jsou samozřejmě zanedlouho z práce v hotelu vyhozeni, neboť každý z nich způsobí průšvih. Tím ovšem jejich trampoty zdaleka nekončí...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
'Les Charlots tvoří Španělsko' by se asi dal do českého jazyka přeložit originální název dalšího snímku již populární francouzské hudební kapely Les Charlots ve filmovém komediálním světě. Tentokrát si je vzal režijně na paškál režisér Jean Girault, stojící za mnohými snímky s Louisem de Funèsem, který si napsal i scénář. Věrně se držel komediální šablony předchozích snímků a dá se říci, že se s nápady nejrůznějších situací doslova vyřádil. Chlapci tentokrát jedou do Španělska, kde, jako obvykle, nikde a na ničem nezůstane nit suchá. V podstatě by se film mohl označit jako povídkový. Celý koncept nemá žádný ucelený děj. Chlapci prostě jen střídají nejrůznější místa, kde se ve svém blbnutí vyřádí dosytosti, a to je celé. A tak tímto máme další směsku situačního humoru a grotesky v rámci nejrůznějších skopičin a bláznivin jako takových, čímž se nelze neopakovat, takže jelikož je komediální potenciál od předešlých snímku stále stejný, na dnešní dobu jsou určité scény už dosti přepálené, ale v rámci komediální klasicky stále umí v určitých ohledech a mezích vykouzlit úsměv na tváři.
Fingon
16 886 bodů
4
-Mám tu bójku objet zleva nebo zprava? -Středem -Ježíši, vždyť je to mina!
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Jsou lepší Bažanti než tito, hlavně zde chybí seržant Bellec a vojenské prostředí, ale i tak se jedná o nadprůměrnou komedii která pohladí a zahřeje na duši. Nezapomenutelná zde je cesta autobusem do Španělska a věčně nalitej autobusák co má halucinace a vidí místo koní krávy v motoru :-) a jejich práce na stavbě.

Dodatečné informace

Původní název:
Bažanti jedou do Španělska (více)
  • Francie Bažanti jedou do Španělska
  • Francie Charlots font l'Espagne, Les
  • Francie Charlots Go to Spain
  • Francie Cinque matti alla corrida
  • Francie Crazy Boys in Spain
  • Francie Die tollen Charlots - Ferien wie noch nie
  • Francie Los charlots van a España
  • Francie Oi 4 Charlot stin Ispania
  • Francie Spader på playan
Země původu:
Francie, Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bažanti jedou do Španělska