Muž z Hongkongu

68%
Muž z Hongkongu
Plakát traileru

Multimilionář J.-P. Belmondo znuděn životem najal na sebe vraha! Hlavní postavou je Artur Lempereur, který je sice nejbohatší muž Francie, ale součastně je také nesnesitelně nešťastný, protože se nudí. Společně se svou snoubenkou Alicí, její matkou Suzy a jejím přítelem se plaví do Orientu a marně se pokouší o sebevraždu, což je jediný způsob jak uniknout nudě. Ve chvíli kdy se mu nezdaří devátý pokus, dostane zprávu, že přišel o všechny peníze. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou Alice a jeho orientální přítel Mister Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří by ho zabili. Jenže právě, když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Mistra Goha, aby vrahy odvolal, ten prý však odletěl rozjímat do himalajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himalajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Řekl bych že tento postarší snímek, kde exceluje Jean-Paul Belmondo, je dnes již poněkud pozapomenut. Klasická dobrodružná taškařice plná různých nápadů a reálií sice už přeci jen poněkud skutečně zestárla a ne všechno ještě dokáže pobavit, za shlédnutí přesto stále stojí. Ztřeštěností a akčních scén je tu přehršel a byť je to místy rychlé až moc, stále se jedná o zábavnou klasiku. Francouzská kinematografie v tomto žánru dokázala doslova divy a ve své době slavila nemalé divácké úspěchy. Bohužel je velice tristní nový český dabing, kde mladého Belmonda dabuje starý Krampol. Tohle už opravdu k sobě nejde.
avenis
avenis
7 963 bodů
5
Byla to blbina už když jsem se na to dívala jako malá, je to blbina stále. Všichni tam pořád pobíhají a chovají se jako ztřeštění cvoci. Jen Jean Rochefort je tak trochu umírněný, ale blbý scénář a hloupé režijní vedení mu moc prostoru nedává. Belmondovi zjevně stačilo, aby se prohazoval a zavěšoval a všemožně předváděl svou kaskadérskou zálibu. Ursula nehraje, ta pouze přehrává a její démonizovaný půvab poněkud překrývá její neumění hrát. A naopak. Dabing s Brabcem je hodně velký přehmat.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Ztřeštěné, nesourodé, nepochopitelné, bláznivé a mám z toho pocit, jako by to ani nebylo režírováno. Jako dítěti se mi to líbilo, ale z odstupem musím říct, že se jedná o spíše podprůměrnou Belmondovku. Taková bláznivina pro oddych na víkendové odpoledne, ale pravda je, že mě to moc nerozesmálo.

Dodatečné informace

Původní název:
Up to His Ears (více)
  • USA Muž z Hongkongu
  • USA Up to His Ears
  • USA Çin macerasi
  • USA Tribulations d'un chinois en Chine, Les
Země původu:
USA, Francie, Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění