Ženu ani květinou neuhodíš

63%
Ženu ani květinou neuhodíš
Plakát traileru

Když se muž nedokáže rázně rozejít se žádnou ženu, zadělává si na nemalé potíže. Přesně to postihne nesmělého a poněkud nekňubovitého flétnistu, jehož ostýchavá povaha ženy nebývale vzrušuje, takže se na něho stále dotěrněji lepí. Nebohý muž se před nimi dokonce dává na útěk. Podle vtipného scénáře Jaroslava Dietla, jenž nepromarnil smysl pro nadsázku, natočil tuto veselohru Zdeněk Podskalský a do hlavních rolí obsadil stálice českého filmu: Vlastimila Brodského, Janu Brejchovou, Jiřinu Bohdalovou, Květu Fialovou, Jan Libíčka... Přes nahromadění oblíbených hvězd však výsledku schází jak odpovídající spád, tak realizační nápaditost.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Příběh se striktně drží hesla: ´Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne´. Není radno, aby ženáč středního věku proháněl ženské sukně, aby se to nakonec proti němu všechno nespiklo. Zdeněk Podskalský st., kterého si lze všimnou coby řidiče v autě na křižovatce klepajícího si na čelo, pojal film nenáročně s určitým nadhledem a humorem sobě vlastním. Znamená to tedy, že v ničem netlačil na pilu a všemu ponechal svůj přirozený vývoj. Scénář mohl být o něco lépe zpracovaný, ale jelikož je autorem sám veliký scenáristický guru Jaroslav Dietl, je zřejmé, že příběhu úmyslně ponechal typické češství a nadsázku. A asi právě proto film nijak nestárne a má co říct i dnes.
kawa
3 388 bodů
7
Poměrně méně známá Podskalského komedie stojí a padá na komice Vlastimila Brodského, a na protežované Janě Brejchové. Bohužel první na vše nestačí, druhá je úplně zbytečná.

Dodatečné informace

Původní název:
Ženu ani květinou neuhodíš (více)
  • Československo Ženu ani květinou neuhodíš
Premiéra v ČR:
13. 1. 1967
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Ženu ani květinou neuhodíš je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch