Pontypool

60%
Pontypool
Pontypool: Trailer
Rádiový DJ Grant Mazzy začíná dostávat zprávy o vzrůstajícím násilí ve městě a o tajemném viru, který zabíjí lidi a mění je na zombie. Grant spolu s hrstkou lidí se poté schovává v podzemí opuštěného kostela. Tam také nadále vede své rádiové vysílání. Město zachvátí krvavé šílenství, začíná boj o život.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Ukázka toho, že originalita není samospásná. Myšlenka tohohle hororu je skutečně velmi zajímavá, ale rozpracovaná je nedostatečně. To je velká škoda.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Vzhledem k tomu, že nesnáším rádia, kde se jenom kecá (a tenhle moderátor navíc kecá hrozný kraviny) a hovno hraje dobrá hudba, tak jsem k tomu hned od začátka zaujal postoj, že se u toho budu bavit asi jak při vypalování bradavic. Nebyla to tak uplně pravda, ale dobrej pocit se u mě neprojevil. Proč? Hodně důvodů. Třeba ten, že zrovna ve chvíli, kdy to začne být zajímavý a představivost vám bubnuje v hlavě, která jede na 1000 otáček z minutu, se to najednou změní na uplnou kravinu (spoilerově k tomu řikám, že se tam objeví nemoc, která se přenáší slovama, jen některejma infikovanejma slovama, no neni to hrozná blbost?). Přitom když jsme o všem věděli jen zprostředkovaně přes zprávy lidí, kontaktujících rádio stanici, byl jsem z toho nadšenej. Škoda, že to nevydrželo dýl a že tvůrci tomu dali nějakou "tvář". Že to bylo celý takový minimalistický, to ani nevadilo, ale někdy bylo vidět, že hodně šetřej, aby nám nemuseli ukazovat, co se děje venku. Čím dýl jsem na to koukal, tím víc jsem si pod kníry mumlal slovo pitomost... pitomost... pitomost... pitomost... pitomost... (a sakra)
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
8
Pontypool to nemá a nebude mít lehké. Je příliš ambiciózní, příliš sofistikovaný, ale hlavně pro většinu pomalý. Ale to, co mu ubližuje nejvíce a co rozdělí lidi na dva tábory, je jeho originalita. Což zní hrozně divně, ale jedná se totiž o zombie film, který tady ještě nebyl a asi už jen tak nebude. A ta originalita nesedne každému, nehledě na až moc matoucí potitulkovou scénu, která si pohrává (chápu-li to správně) až s přímo filozofickou myšlenkou.

Dodatečné informace

Původní název:
Pontypool (více)
  • Kanada Pontypool
  • Kanada Frecuencia macabra (Pontypool)
  • Kanada Pontypool - Zitto o muori
Země původu:
Kanada
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
0,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pontypool je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch