Recenze filmu Invaze

60%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Povedená a napínavá variace na klasickou Invazi lupičů těl. Film ubíhá rychle a nenudí a Nicole Kidman hraje docela přesvědčivě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
4
Zklamání. Nic jiného mě nenapadá. Nezvládá to být ani tak efektivní jako originál, ani tak propracované jako seriál.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
4
Tak nevím, nápad to byl zajímavej, horší to už bylo s logikou v některých situacích (hlavně mě několikrát napadlo slovní spojení "ženská blbost"), takže po scénáristické stránce dost průměr. Kidmanová jako akční matka nebyla špatná, ale nosní přepážku bych si kvůli tomu výkonu odstraňovat nedával. Nevím, co psat, mám krizi...
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
V momentě, kdy to producenti vemou pevně do svých rukou, vyhodí režiséra a nařizují dotáčky a přetáčky, je zle. Škoda, protože jako komorní psycho drama tohle mohlo být vážně skvělé. 6/10
Spooner
Spooner
15 836 bodů
6
Tak na to, že se u tohoto filmu měnili režiséři, to dopadlo ještě docela dobře. Děj docela ujde, některé scény jsou velice dobré, některé zase zbytečně urychlené. Kupodivu mě více bavili dialogy (Hirschbiegel), než akční sekvence (většina nejspíš od McTeiguea). Dobrý pocit z filmu, ale kazí poněkud blbý akční konec, ve kterém nechybí ani automobilová honička. Alespoň, že ti herci jsou dobří pod oběma režiséry. 50%, ale na Hirschbiegelovu verzi, bych byl docela zvědavej.
lamps
lamps
15 311 bodů
6
Trochu nešťastné spojení dvou tvůrčích přístupů, které znemožňuje absolutní napojení na psychologickou rovinu námětu, respektive nedovoluje filmu být ani strhujícím temným thrillerem. Materiál je přitom nadějný, z filmu místy sálá bezvýchodnost a hlavní hrdince fandíme, jenže závěrečný akt už nám polopaticky cpe základní myšlenky příběhu, které nijak zajímavě nerozvíjí a ústí do triviálně pojatého finále. Předcházející verze zvládly dodat inteligentní látce mnohem naléhavější a osobitější nádech.
ZkuKol
12 300 bodů
6
Je to dobrý, zajímavý a rychle to odsejpá, ale párkrát máte pocit, že buď při sestřihu vypadla tvůrcům scéna, nebo si myslí, že jste úplnej debil. Asi je to vinou přetáčení a přestříhání, které tento film postihlo, každopádně jde o promarněnou příležitost.
Danny F.
Danny F.
11 176 bodů
7
Dobře mě děj tohoto filmu provázel při sledování. Je v jednom kole a zastaví se až na konci. Dost mě tento film bavil a myslím si že se povedl jakožto remake.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Celkem příjemná old school sci-fi
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Další variace na téme invaze z vesmíru. Tahle patří dle mého mezi ty lepší, ale rozhodně jsem viděl lepší (např: invaze lupičů těl, seriál Invaze a ještě nějaká invaze z vojenské základny, ale na název si nevzpomenu). Nebýt Nicole Kidman, Daniel Craig by to bylo o mnoho horší, ale bavil jsem se dobře je pravda, že je to napívanej film.