BloodRayne

30%
BloodRayne
Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
BloodRayne, neboli česky Krvavá Rayne, je v podstatě taková ženská odnož Bladea. Nápad se zrodil pro videohru a z ní poté pro film. A jak to dopadlo? Průměrně. O lecjaký vysokorozpočtový snímek se v žádném případě nejedná, takže nelze od toho očekávat nic světoborného. Ale jako obyčejný béčkový videofilm určený přímo na stříbrné placky naopak zcela ujde. S porovnáním s produkcí Asylumu či Sy-Fy zcela nadprůměrně. Snímek je prost CGI efektům, takže z tohoto hlediska nelze nic vytknout. Děj příběhu je samozřejmě kostrbatý jak zákon káže, ale co také u takové produkce čekat jiného. Režisér Uwe Boll je další režisér nemající u diváků ve své profesi zrovna tu nejlepší pověst, ale když si vzpomenu jaké filmy dělá Lloyd Kaufman nebo Lloyd A. Simandl, vychází ve své tvorbě o hodně lépe. Snímek BloodRayne je velice jednoduchý akční horor, který nemusí být každému po chuti, ale jako obyčejná nenáročná filmová pohodovka zcela vystačí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Snad jen za Michelle Rodriguez, Kristannu Loken a krvavé detaily. Jinak v podstatě obyčejný film bez atmosféry.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
4
Jeden múdry človek, kedysi povedal: Filmy podľa hier sa dajú točiť tromi spôsobmi - Dobre, zle a po Bollovsky. Nenávidím upírov a stredovek, to tvrdím už teraz. Takže som od tohto filmu čakal absolútny brak. No Uwe mi dokázal zmeniť názor. Výsledok celkom ušiel a nemyslím si, že si zaslúži také strašné hodnotenie, aké nakoniec dostal. Myslím si, že sa jedná skôr o podpriemerný zážitok, než o extrémny prúser a titul 277. najhorší film dostal práve kvôli povesti Uweho Bolla a po očakávaniach fanbase pôvodnej hry. I tak je nutné podotknúť, že sa výsledného produktu nezastávam, keďže je BloodRayne stále scenáristická, producentská, herecká a hlavne režijná katastrofa. Nezastávam sa tejto kontroverznej nemeckej postavičky, ale po pozretí filmu mám značný pocit, že je výsledok taký aký je spôsobený hlavne nešikovnosťou pána režiséra než jeho (inými ľudmi označovanou) čistou demenciou. Je očividné, že si film celkom premyslel, má to značné prvky dobrej výpravy, a i navzdory totálnej bizarnosti a výraznej nútenosti, ktorá pri pozeraní z toho tak do očí bije, nedokážem film odsúdiť. Skrátka to má niečo do seba. Musím ale povedať, že som si to užil ako tú najväčšiu šialenosť, ktorú Uwe za svoju rozpačitú filmovú kariéru dokázal natočiť. Ak by som to mal hodnotiť ako čisté guilty pleasure dal by som tomu 4/5. Nič extra, no dá sa na tom pobaviť. Triezvo, by to, ale bolo až niekde v iracionálnej hodnote čísiel. Preto vyberám čistý stred. Podpriemer. Ak teda hľadáte niečo na dlhšiu chvíľu, potom sú videoherné Bollovky asi fajn výber, no ak myslíte filmy trocha seriózne, asi by som skôr siahol buďto po serióznejších projektoch Uweho Bolla, alebo sa ísť pozrieť niekde inde. Tu si na svoje neprídete...

Dodatečné informace

Původní název:
BloodRayne (více)
  • Německo BloodRayne
  • Německo BloodRayne, dipsa gia ekdikisi
  • Německo BloodRayne - Venganza de sangre
Premiéra v ČR:
26. 4. 2022
Země původu:
Německo, USA
Čeština:
BloodRayne je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce BloodRayne


Powered byJustWatch