Krvavá hostina

56%
Krvavá hostina
Krvavá hostina

Pekelně zábavná variace na osvědčenou zápletku „monstrum ohrožuje nesourodou skupinu lidí daleko od civilizace“. Krvavá hostina si pohrává s konvencemi tohoto žánru a s tím, co od něj zkušený divák očekává. Ale jen proto, aby ho pak zavedla jinam. Stejně tu už všechno bylo, takže jde jen o to, jak to k sobě poskládat a hlavně se u toho dobře pobavit. Potoky krve, těsná trička hrdinek, plky místních ochmelků, zrovna nefungující telefon, záhadný cizinec a monstrum neznámého původu. Všechno je tak, jak má být, a přece jinak. Odkud se vzali? Kam jdou? Podobné nesmysly se v tomto filmu určitě nedozvíte. Ovšem plátno se rychle zbarví doruda, jak se příšery prokusují svým krmivem. Dočká se vůbec někdo rána?

Producenty filmu jsou Ben Affleck, Matt Damon a hororový klasik Wes Craven. Ve filmu si zahráli mimo jiné sexbomba Krista Allen, drsný rocker Henry Rollins a Balthazar Getty známý z Lynchovy Lost Highway.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Velmi krvavý hororový snímek, který je od ostatních velmi odlišný. V čem? Ono jde totiž především o pouhou zábavu. Ano, je to tak. Zábavný hororový snímek (nikoliv komediální), obsahující veškeré zažité konvence hororového žánru z posledních dob, jaké jsou, jak jinak, očekávána. Jakousi nemovitost někde na samotě daleko od civilizace, kde pochopitelně není signál, temnou noc, sexy děvčata v těsných tričkách, provokující řeči místních štamgastů, záhadný cizinec a hlavně útočící zubaté monstrum. Krev teče proudem, jeden útok střídá druhým a všichni do jednoho neustále hláškují. Děj si drží tempo a svoji brutalitu. Rychlý střih velmi často způsobuje nepřehlednost, ale ony hlášky to zcela vynahradí. Těžko říci, co bylo cílem takového počinu. Každopádně je to zajímavé. Kdo konvenci snímku nepochopí, stává se okamžitě těžko uchopitelným, což je ohromná škoda.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Rozhodně tohle nelze brát jako čistokrevný horror. Spíš hodně nechutná (co se krve, zvratků a slizu týče) horrorová komedie, při které mi několikrát na mysl vstanulo Rodriguezovo Od soumraku do úsvitu. To úvodní představení je hodně povedené a ikdyž pak film několikrát zapadne do slabších míst, tak se vždycky objeví nějaká hláška či zajímavá smrt a o "zábavu" je postaráno. 7/10.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Tak po zhlédnutí tohohle jsem usoudil že jde o podprůměr. ''Děj'' je jednoduchý. Jediným kladem jsou dokonale vytvořená monstra. Dobré "B"

Dodatečné informace

Původní název:
Feast (více)
  • USA Krvavá hostina
  • USA Feast
  • USA Banquete no Inferno
  • USA Edesma
  • USA Feast: Atrapados
  • USA Festín diabólico
  • USA Monstruos
Premiéra v ČR:
15. 3. 2007
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,2 mil. USD
Tržby:
0,66 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Krvavá hostina


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch