Vetřelec

87%

Komentáře a recenze 110

Dle počtu bodů
farb
farb
2 064 bodů
10
Herci, režie, atmosféra ... Zkrátka film dokonalý v každém ohledu. Úžasně koncentrovaná hrůza, která nezestárla ani o den.
karlik4801
1 942 bodů
8.5
Už hodně dlouho jsem se chystal se na Vetřelce kouknout a když jsem si to v jednu v noci pustil, nečekal jsem že po náročném dnu u toho vydržím až do konce, tak mě to nakoplo že jsem hned zapnul google a šel jsem si hledat různé zajímavosti a poznatky. Znázornění co tam někde je, je báječné. Napětím jsem málem vzplanul. Postava vetřelce se povedla a působí doopravdy strašidelně. Ridley Scott je doopravdy sci-fi borec.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
I po 35 letech stále to nejlepší v tomto žánru. Vetřelec na velkém plátně působí jako hodně moderní záležitost (až samozřejmě na tu počítačovou techniku, kterou používají ve vesmírné lodi Nostromo, ale i to působí v rámci celého příběhu hodně kladně - tj. neodvádí to pozornost od děje a od napětí jako je to u dnešních blockbusterů). Scott předvedl, že dokáže povznést žánr sci-fi a hororu úplně na jinou uměleckou úroveň. Musím ocenit i zajímavou hudební formu (Jerry Goldsmith), která využívá např. tlukot srdce. Viděno v režisérské verzi, kino 18.02.2015. Hodnocení: 95%.
65David21
65David21
1 828 bodů
8
Dlouho jsem odmítal to vidět. Nakonec jsem to zhlednul tento víkend a musím říct, že snímek to je převratný, ale nehodí se pro mě. Mám prostě v povaze, že se nerad děsím a horor jako žánr nemusím a tak tento jumpscare film má ode mě jenom 8/10. Všem ortodoxním fanouškům Vetřelce se tímto omlouvám.
psico
psico
1 671 bodů
9.5
Na svou dobu neskutečná věc, úřekonat jí mohl snad jen film Věc. Ale i tak je to povedený vstup do serie. Představa že vám v roce 79 roste potvora z břicha je dost děsivá. Navic doufám že se Ripleyová vráti s Vetrelcem do kina v nějakém novém pokračování :)
Duffman97
Duffman97
1 614 bodů
10
Jeden z nejlepších hororů co jsem kdy viděl.Má skvělou atmosféru,herci taky super.Co mě ale dostalo byl vzhled vetřelce.Vždyť neměl žádné prkenné pohyby,jak tehdy bylo zvykem.Poctivá hororová filmařina.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
Tento film je naprostá klasika žánru a už se stal dávno kultovním. Dokonale budovaná atmosféra, kdy člověk nic vlastně nevidí, nic se vlastně neděje ( až na pár maličkostí-vetřelec v břiše nebo ztrácející se astronauti). Přesto je člověk napnutý od začátku až do toho šíleného konce, kdy jsem chtěla Ripleyové sama nějak pomoct tu mrchu vyhodit z kosmické lodi...Lahůdka která vždy potěší a nikdy nezklame.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Alien, to už je horrorová klasika. Není třeba pochybovat. Úzkost, napětí, smrt číhající na každém kroku, to všechno v prvním Vetřelci najdete. Strach podtrhuje soundtrack, který se objevuje málokdy, avšak je střídán zvuky prostředí, které tvoří pocit úzkosti. (viz. smrt prvního pasažéra)
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Dobrej sci-fi horor.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
vetřelec jako film už nevzbouzí takovou hrůzu jako určitě tehdy na konci sedmdesátek, momenty s děsivou nebo silnou atmosférou např. Klubání, jsou i do dnes stále fungující, když ale nebudu mluvit o té horrorové stránce, tak je to film s nadměrnou kvalitou, kterou má a napořád mít bude.