Velký flám

83%
Velký flám
Plakát traileru
Němci nad Paříží sestřelí britský průzkumný letoun. Letci se zachrání seskokem s padákem, ale pokud se včas nedostanou do jižní Francie, která dosud není Němci okupována, rovná se jejich seskok volnému pádu z výšky pěti kilometrů na betonovou plochu. S pomocí několika francouzských civilistů se vydávají na cestu za svobodou, která se vinou excentrických průvodců změní na velký flám.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Když pominu četnickou sérii,tak je právě Velký flám nejlepším snímkem Louise De Funés,který zde hraje jako jinak cholerického dirigenta,kterému do života spadne anglický parašutista. Od této chvíle je nám nabízena jedna vtipnější scéna za druhou a já se královsky bavil. Dokonce mne překvapil i Bourvil,kterého normálně nemám moc rád.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Film jsem naposledy viděl, jako malý kluk a rozhodl jsem se na něj podívat znovu. Neztratil kouzlo, ani humor. Baví mě stejně, jako tenkrát. Louis de Funés zahrál trošku menšího blázna, přesto klasicky chlolerika opět znamenitě a všichni kolegové mu zdatně sekundovali. Krásná klasická komedie s francouzským humorem, spoustou zvratů a příběh má přitom hlavu i patu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Louis de Funès a Bourvil opět spolu ve filmu a opět v plné parádě. Osudy lakýrníka Augustina Bouveta a dirigenta Stanislase LeForta se s nenadání spojí vlivem anglických parašutistů, kteří ve Francii seskočili plnit určitou misi. A to by nebylo, aby celý příběh neobsahoval legrační situace místy přesahující až do grotesky. Legrace z období druhé světové války a však ve vší důstojnosti. Tady si Francouzi dělají srandu nejen z Němců a německé ideologie, ale i sami ze sebe. Podivuhodné je, že byť má film stopáž přes dvě hodiny, zábavnost nikterak neskomírá. Kromě vynikajícího herectví všech zúčastněných je to vlivem i silného scénáře obsahující plno nápadů. Louis de Funès se tu s Bourvilem výborně doplňují a vzájemně se nijak nepřekážejí. Dokonalá souhra jejich umění ve filmu, která v žádném případě nestárne.

Dodatečné informace

Původní název:
La grande vadrouille (více)
  • Velká Británie Velký flám
  • Velká Británie La grande vadrouille
  • Velká Británie Veľký flám
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Velká Británie, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné