Pyramida boha slunce

51%
Pyramida boha slunce
Plakát traileru
Vyvrcholení napínavého souboje o legendami opředený poklad Aztéků. Vyprávění začíná ve stejném okamžiku, kterým končil první díl nazvaný Poklad Aztéků. Aztécký velekněz Flathouani stojí nad tělem dr. Sternaua a princezna Karja se jej pokouší přesvědčit, aby odvážného muže nezabíjel, protože jí před časem zachránil život a stejně si nemůže pamatovat cestu, kterou se dostal do jeskyně s pokladem. Velekněz nakonec souhlasí a tak muže společně vynesou ven. Jeho tělo naleznou Chichimecové vedení Černým jelenem, který má se Sternauem nevyřízené účty. Naštěstí se včas objeví doktorovi přátelé a po krátkém boji zraněného osvobodí. Svědkem jeho záchrany je také bývalý kapitán Verdoja, který chce Sternaua zabít, a tak se spojí nejen s Černým jelenem, ale také s francouzským generálem Bazainem. Setká se také s Josefou, která opustila svého milence Alfonsa a společně začnou osnovat plány, jak se jednou provždy zbavit Sternaua a současně se přitom zmocnit bájného aztéckého zlata. Zatímco Verdojova banda přepadne haciendu, kde se Sternau zotavuje po zranění, Alfonso předstírající lásku ke Karje vytáhne z dívky tajemství pokladu. Když se dozví, co potřebuje, svrhne dívku do propasti. Ta se však zachytí na stěně a je zachráněna Potocou. Zatímco se Alfonso vydává hledat zlato, Verdoja se svými lidmi opět přepadne haciendu a tentokrát se mu podaří zajmout nejen Sternaua, ale i všechny jeho přátele. Zmatku, který vyvolá neúspěšný pokus o útěk Wilsona a Hasenpfeffera, využije Strernau a zmizí. Vydá se pro pomoc a pak se společně s oddílem Juarézových vojáků vydá k pyramidě boha Slunce, kde se jim podaří porazit Verdojovy muže a osvobodit zajatce. Verdoja, který mezitím zavraždil Josefu, spěchá k jeskyni s pokladem, kde se střetne s Alfonsem a indiány Černého jelena. Velekněz střežící poklad je však odhodlán poklad raději zničit než aby padl do rukou zločinců.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
2.5
Toto už je totální Mayovské zlo a hana jeho díla. Film navazuje na Poklad Aztéků a už úvod byl tristní.. jako by mě vypravěč uváděl do dalšího dílu Křečka v noční košili ( ten seriál je ovšem v mých očích o několik kategorií výše ) následuje série plitkých rozhovorů a série neustále se opakujících jmen.. Alfonso, Potoka, Sternau, Verdocha a zase znovu a znovu.., , k tomu všemu hraje "Sam Hawikins" na flétnu, která zní jako hastrmanovi u rybníka pod vrbou.. stačilo.. za mě téměř všechno špatně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Pokračování příběhu předchozího snímku ´Poklad Aztéků´ se nijak svoji atmosférou a dobrodružstvím neliší. A není divu. Oba snímky byli natočeny současně a asi málokdo ví, že kromě Německa, Rakouska, Švýcarska a bývalého Československa byli všude promítány současně jako celek. Okaté studiové kulisy byly použity převážně kvůli vytrvalým dešťům během natáčecího plánu a to proto, že si filmaři nemohli dovolit výrazné zpoždění. Natočeno to bylo podle románu ´Lesní Růženka´, která v originále čítá více než 2600 stran. Tak na tohle to potřebovalo skutečně ohromnou dávku odvahy, neboť tak rozsáhlé dějství nelze vtěsnat ani do tříhodinové stopáže. Příběh se totiž odehrává v rozsahu padesáti let. Takže došlo k razantním škrtům. No a tak to dopadlo jak to dopadlo. Vyloženě peckou jako vinnetouovky to být nikdy nemohlo, ale jako obyčejný nenáročný odpočinkový dobrodružný snímek funguje dobře.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Z kvalitního westernu se stala ubohá rutina, říkajíc "Musím udělat co nejvíce filmů, aby lidi chodili do kina a platili a my měli prachy na dělání dalších filmů. A jim se to bude líbit, protože jestli ne, tak jim fanoušci májovek řeknou, že jsou idioti." To mě na tom štve nejvíc.

Dodatečné informace

Původní název:
I violenti di Rio Bravo (více)
  • Jugoslávie Pyramida boha slunce
  • Jugoslávie I violenti di Rio Bravo
  • Jugoslávie Les mercenaires du Rio Grande
  • Jugoslávie Pyramída boha Slnka
  • Jugoslávie Pyramide des Sonnengottes, Die
  • Jugoslávie Pyramid of the Sun God
Země původu:
Jugoslávie, Francie, Itálie, NSR
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pyramida boha slunce