Hlas smrti

60%
Hlas smrti
Hlas smrti

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho..




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Mírně nadprůměrný duchařský thriller se sympaťákem Michaelem Keatonem v hlavní roli. Námět nebyl nejhorší jenže z něj Sax nedokázal vyždímat maximum a to stejné platí i pro napínavé scény a atmosféru. Když,už snímek začne budou slušnou atmošku a napětí by se dalo krájet,tak to Sax v tu nejméně vhodnou dobu zařízne. Finále bylo na můj vkus až příliš odfláknuté.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Elektronické hlasové jevy. Už o tom někdo slyšel? Že ne? Určitě není nikoho, kdo viděl na televizní obrazovce v zrnění zesnulou osobu z vašeho okolí? Tak to nelze jinak, než doporučit tento snímek, nesoucí originální název 'Bílý šum'. Samozřejmě, něco takového jsme mohli vidět už ve snímku Poltergeist (1982), takže nic nového pod sluncem. Tvůrci se k tomuto fenoménu jen vrátili, trochu koncept poupravili a vytvořili příběh nejinak podivný. V dnešní době už se po technické stránce samozřejmě jedná o nesmysl, neboť jak známo, zrnění v obraze nastává pouze v analogových přístrojích. To samé se týká i šumění ve zvukové nahrávce na analogovém pásku. EVP (Electronic Voice Phenomena)  se však v paranormální oblasti používá už hodně dlouho, takže kdo se o něco takového zajímá, ví o tom své. Jen tak pro zajímavost, EVP rekordéry či diktafony se dokonce dají v některých e-shopech i reálně zakoupit. Ale zpět k snímku. Ten je v daném aspektu vnímání sounáležitostí jsoucí v rozporu se zdravým rozumem vcelku opatrný a nesnaží se tlačit na pilu jen aby za každou cenu budil pocit hrůzy. Naopak. Dějový vývoj je pozvolný a nezatěžuje zbytečnými složitostmi. Což znamená, že atmosféra postupně nabývá na intenzitě a to až do šokujícího finále. Pro nejlepší zážitek je potřeba použít zvukovou normu DTS a větší obrazovku, jinak to prostě nebude úplně ono. Určité nevýrazné scény, které v jistém smyslu zlověstné temno poněkud zabrzďují, jsou však bohužel přítomny. Ale co si budeme povídat, na duchařské snímky jsou nejlepší experti Japonci a tak je jasné, že kdyby něco takového zpracovali oni, mělo by to daleko větší grády. Michael Keaton určité charisma sice má, ale i tak nabývá dojmem, jako by v tomto snímku byl snad omylem. Díru do hororového filmového světa v paralelní oblasti tento filmový počin rozhodně nemá šanci udělat, avšak za shlédnutí rozhodně stojí. Jen prostě nenadchne tak, jak by měl.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Super atmoška a napětí. Zvláštní komunikace s mrtvými skrz TV. Drsné zakončení filmu.

Dodatečné informace

Původní název:
Hayalet sesler (více)
  • Kanada Hlas smrti
  • Kanada Hayalet sesler
  • Kanada La voix des morts
  • Kanada Más allá
  • Kanada Voces del más allá
  • Kanada Vozes do Além
  • Kanada White Noise
  • Kanada White Noise: Mas allá
  • Kanada White Noise - Non Ascoltate
  • Kanada White Noise - Schreie aus dem Jenseits
Premiéra v ČR:
28. 7. 2005
Země původu:
Kanada, Velká Británie, USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
91,2 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Hlas smrti