Terminátor

85%

Komentáře a recenze 85

Dle počtu bodů
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
9
Tehnhle film je určitě klasikou ve svém žánru. Nejen, že započal celou sérii pokračování (méně či lépe zdařilých), ale v podstatě rozjel kariéru Arnolda ale trochu i stojí u začátku kariéry režiséra Jamese Camerona. Je pravda, že po vizuální stránce není film zcela dokonalý (i na svoji dobu byl spíš nízkorospočtový), ale ani to neubírá na jeho kouzlu a shlédnutí na obnovené premiéře bylo super.
  • nestárnoucí průkopník žánru
  • z rozpočtu vymáčknuté maximum
  • trochu slabší vizuální efekty
mondak
719 bodů
10
Tento film byl, je a vždy bude velkou klasikou! Projekce od kinoboxu byl parádní-krásný obraz i zvuk u tohoto filmu je skvělý :)
Květka
Květka
711 bodů
8.5
Na sci-fi moc nejsem, ale kdyz jsem dostala prilezit k tomu, abych se na fil mohla podivat, nevahala jsem. Sama nevim, proc jsem s terminatorem tolik otalela. Je to skvelyfilm, prestoze uz trochu mozna vysel z mody. Herecky vykon Arnoldaje rozhodne nezapomenutelny!
TomSti
TomSti
583 bodů
9.5
Kultovní záležitost s promyšleným scénářem, která dělá z filozofického sci-fi atraktivní podívanou a z béčkového akčňáku něco víc. Nepřekonatelné ztvárnění budoucnosti, nápad se stroji za milion, Schwarzík hláškuje a "hraje" jako nikdy. Přímý tah na bránu, spousta pamětihodných scén a hlavně Cameronova představivost
perfekta
546 bodů
10
Úplně první Terminátor, výborný a vůbec nejlepší. Arnie jako Cyborg, umělý stroj. V tomto pilotním filmu je tím zlým a špatným. Také Linda Hamilton jako Sára Connorová se tímto snímkem zapsala mezi nejznámější herečky. Film je od začátku až do konce napínavý, plný překvapivých momentů. Nikdy si ho nenechám ujít.
hofmi
hofmi
532 bodů
9.5
superfilm s Arnoldem Schwarzeneggerem a Michaelem Biehnem v hlavních rolích je to sice už starší kousek a efekty jsou tomu polatné, ale na svou dobu opravdu pecka Navíc je velké plus, že se dá vidět i opakovaně, ne jako jiné akčňáky, které poprvé dobrý, ale podruhé už nemusíte
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8
Pro mě nejlepší díl Terminátora. A to i přes očividně již staré efekty. Pouze hudba mohla být místy lepší.
Socna
471 bodů
9
ani zub času neublížil této sci-fi klasice. Arnold v maximální formě a v záporné roli !! ano, triky jsou v té době již archaické - ale v té době maximální špička. navíc poctivě dělaná, s tím už by se v dnešní době nikdo neobtěžoval. Cameronovi se podařilo vytvořit něco v co ani nedoufal a hlavně kolik je filmů, kdy se všichni přou zda je lepší jednička nebo dvojka? :)
wtemplar
wtemplar
462 bodů
9
Klasika akčního sci-fi žánru má sice pár hluchých míst (romance hlavních postav), ale i tak nabízí vrchol své doby co se týče nápadů, triků, masek a začínajícího Arnieho, který se bojí vlastního výstřelu ze slepé zbraně :) Bez tohoto filmu by ale nevznikl jeden z nejlepších filmů v oboru - Terminátor 2 :)
  • Arnie, hudba, triky a masky od Stana Winstona, atmosféra
Liki12
446 bodů
8.5
Nejlepší Terminátor.Neříkám,že dvojka není skvělá,ale když Cameron točil vpodstatě komorní drama o souboji člověka a stroje,mělo to tak nějak větší hloubku.Ve své době prostě originální a přelomové,v některých ohledech dodnes nepřekonané.............