Den matek

50%
Den matek
Plakát traileru

Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Když se řekne TROMA, znalcům pokleslých snímků je jasno. V dnešní době této nezávislé filmové produkční společnosti konkuruje svými počiny např. Asylum. Nízkorozpočtové převážně hororové snímky na pomezí frašky, gore a hektolitrů krve ve své době nemající obdoby. Mnohé lze, obzvlášť při dnešním pohledu, doslova a dopísmene považovat až za úchylné. Málo se však ví, že většinou udávaly směr a mnozí filmaři se jimi inspirovali. Týká se to i snímku ´Den Matek´, z jehož námětu se čerpá dodnes. Třeba série ´Pach krve´ (2003 -). I když je fakt, že zrovna tento počin se od tvorby TROMY dosti vymyká. Dějově tu tedy máme dva mentálně postižené bratry, kteří pro potěšení své dementní matky unesou tři dívky a nemilosrdně je mučí a vůbec patřičně likvidují. Ale jo, dalo by se i říci, že se zakladatel společnosti TROMA, stojící i za scénářem a režií, Charles Kaufman mohl sám inspirovat snímkem ´Texaský masakr motorovou pilou´ (1974). Když se to však vezme kolem a kolem, Kaufman se tímto jen zařadil do éry teenagerovských slasherů, které zrovna v kinech slavily divácký úspěch. Co do kvality díla samozřejmě neměl šanci, ale svůj zářez si udělal a to mu stačilo. Počátek osmdesátých let z díla doslova září, takže i nemilosrdný zub času udělal své. Za shlédnutí však stojí a to už jen kvůli hororovému fanouškovství. V jádru věci své nostalgické kouzlo přeci jen zákeřně ukrývá.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Příšerně špatnej horor, ale měl v sobě něco, co mě svým způsobem bavilo a dokázalo udržet u obrazovky, ale nedokážu říct co to bylo, nebo čím to bylo. Zápletka je dost ubohá, začátek se skvěle rozjel, poté přišla šíleně nudná, uši trhající část, potřebná k seznámení se s postavami, tedy především tří hlavních představitelek, které si za to co z nich padalo za nesmysly zasloužili smrt hned a všechny tři, ale poté co jsem vydržel tuhle úmornou část to začalo být zajímavější, a následný boj o život, kdy se z těch ženskejch staly profesionální zabijáci to sklouzlo do typického klišé, ale pobavilo mě to. Ale ať dělám, co dělám, víc jak na dvě hvězdy to rozhodně není, dle mého v 80. letech vzniklo mnohem více lepších hororů.
SICK_BREED
SICK_BREED
73 bodů
5.5
Nutno si přiznat, že Mothers day od Tromy je stejně jako všechno od Tromy brakem nejhrubšího zrna a dokonce bych si dovolil hrubší označení které by nemusel každý skousnout. No na druhou stranu je to švanda, asi stejná jako hra na znásilnění, nebo sekera zaseklá mezi kulky.

Dodatečné informace

Původní název:
Mother's Day (více)
  • USA Den matek
  • USA Mother's Day
  • USA Deň matiek
  • USA El día de la madre
  • USA Hronia polla, etoimasou na pethaneis
  • USA Les chouchoux de maman
  • USA Mama's lievelingen
  • USA Muttertag
Země původu:
USA
Rozpočet:
0 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění