Ultraviolet

45%
Ultraviolet

Milla Jovovich hraje hlavní roli v příběhu z budoucnosti o ženě zapletené do občanské války mezi vládou a subkulturou lidí pozměněných nákazou, díky níž jsou tito jedinci rychlejší, silnější a inteligentnější. Aby zachránila malého chlapce, který byl odsouzen k smrti, musí odstranit lidskou vládu.



Scénář:

kunafix
kunafix
20 052 bodů
0
Úplně stejná blbost jak Aeon Flux. Ženská, která přežije všechno, zabije všechny, je hezká atd. Až na to, že jako filmová postava je úplně blbá. A to ani nezmiňuju to, že se jí v ruce zjevujou neviditelné zbraně a jiné hračky, že jezdí motorkou po zdech, že se převlíká kdy se jí zachce, že ten příběh je totálně průhlednej a předvídatelnej a že na konci si ona a hlavní záporák zapálí meče, asi byly ze dřeva nebo co... A ta hudba, kterou si člověk celou tu dobu musel uvědomovat, protože rušila! I když u takovýho filmu bych se raději nechal vyrušit třeba rozzuřeným homosexuálním brontosaurem, než abych to musel skouknout znovu. gr8 escape mi jinak mluví přímo z duše
Fingon
16 886 bodů
4
Kurt Wimmer v Ultraviolet vsadil vpodstatě na stejné prvky jako v Equilibriu, ale vůbec to nefunguje. Proč? Máme tu tolik oblíbené souboje na meče, kde jedna postava stojí proti obrovské přesile protivníků a zachraňují ji její zvláštní schopnosti (získané tvrdým výcvikem - závorka patří Equilibriu). Máme tu motiv lásky (nebo spíše mateřského pudu). Máme tu fašounskou společnost a Wimmer zde jasně dává najevo poučení se z minulosti ("Nejprve museli nakažení nosit pásky. Pak je nahnali do oplocených táborů a pak už o nich jejich blízcí nikdy neslyšeli.") Ultraviolet má stejný problém jako Elektra (http://www.csfd.cz/film/135627-elektra/), totiž naprosto nablblý scénář, kteý nezachrání ani futuristické město a obrovské prostory, ve kterých se většina scén odehrává.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Akce a efekty pomalinku hraničí s Matrixem. Úžasná podívaná pro fanoušky Sci-Fi.

Dodatečné informace

Původní název:
Ultraviolet (více)
  • USA Ultraviolet
  • USA Supergirl4
  • USA Ultraviola
  • USA Ultravioleta
  • USA Ultraviolette
  • USA Ультрафиолет
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
31,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné