Pátek třináctého 6: Jason žije

64%
Pátek třináctého 6: Jason žije
Tommy Jarvis začne pochybovat, že masový vrah, kterého před lety zabil, je skutečně mrtvý. Vrací se k jeho hrobu, aniž by tušil co tím způsobí.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Od pátého dílu, ve kterém nefiguroval sám Jason je to mírný návrat kvality. Trošku urychlené je Jasonovo znovuzrození, je to vlastně stále stejná vyvražďovačka, ale Jason vypadá o dost děsivěji, silněji a jde z něj větší strach. Solidní béčkový horor.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Tommy Jarvis, který Jasona zlikvidoval jako dítě viz ´Pátek třináctého 4´ (1984), se rozhodl Jasona určitým skutkem zbavit jednou provždy, jenomže to dopadne poněkud jinak. Opět příběh nemohl být jednodušší. Důvod Jasonova obživnutí tak tedy známe a už můžeme dál sledovat klasický slasher v celé své krvavé kráse. Kupodivu však tentokrát snímek vyznívá o něco lépe. Máme tu více akce, lepší dějový průběh, oproti předchozímu filmovému dílu odhodlanějšího Tommyho Jarvise, policii líčenou jako hloupou existenci a hlavně impozantnější design Jasonovi zombifikované postavy. Příběh také obsahuje daleko více Jasonových obětí, což v rámci slasheru vystoupalo o nějakou tu šprušli výš. Předchozí snímek u fanoušků nedopadl rovna nejlépe, takže se celý koncept tímto vrací do starých kolejí. A tak se vrátil i starý známý letní dětský tábor, který už sice nadruhou stranu působí jako obehraná písnička, ale k Jasonově dějové lince to už prostě tak nějak patří. Jasonovi útoky jsou vyobrazeny s patřičným gore, nechybí typické sexuální harašení dospívajících jedinců, i nějaký ten humor pro odlehčení vážnosti situace. Když to musí být, dějství ohraničuje temná atmosféra, jinak se to skutečně celé nese spíše v hororově laděné zábavnosti. Takže jako obvykle nic pro ty, co tzv. černý humor nemají zrovna v lásce. Reakce fanoušků jsou tak na celkové vyznění snímku spíše rozporuplné, každopádně jako nový start série to určitě dopadlo dobře.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedené, drsné a opět náš Jason. Dějově to otsejpá jedná radost. Vraždy jsou super koukatelné.

Dodatečné informace

Původní název:
Friday the 13th Part VI: Jason Lives (více)
  • USA Pátek třináctého 6: Jason žije
  • USA Friday the 13th Part VI: Jason Lives
  • USA Pátek třináctého: Jason žije
Premiéra v ČR:
1. 3. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
19,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pátek třináctého 6: Jason žije je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pátek třináctého 6: Jason žije


Powered byJustWatch