Sněženky a machři

79%
Sněženky a machři
Skupina studentů střední školy jede na povinný školní lyžařský kurz pod dozorem hlavního vedoucího, despotického gymnaziálního profesora lpějícího na dodržování přesných pravidel, kterému protikladem je mladá profesorka mnohem více chápající rozmary středoškolského věku. Studentské lásky, romantika hor a vzrušení zakázaného je hnacím motivem celého filmu s mnoha typy osobností od "třídního světáka" Vikiho, přes nezkušeného Karla až po rádoby zadumaného Radka. Mnoho z dialogů vešlo v obecné povědomí jako nesmrtelné filmové hlášky.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Tento film se zařadil mezi klasiku české kinematografie. I když to není film s hlubokým posláním či příběhem, každý kdo byl na lyžarském výcviku se v tom najde :) Je to prostě komedie ze které některé hlášky zlidověly a to se počítá. Pokračování po 25ti letech už se nepovedlo, ale to sem nepatří. Pro mě jsou Sněženky a machří za 85%.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Na to, jak nemám rád české filmy, v nichž se hlavních rolí chopili dospívající teenageři, tak tohle bylo hodně povedené. Duchoslav, Kopta i Suchánek působí velmi přirozeně a zábavně, když hrají karty o svou vysněnou holku, a stejně tak i Radoslav Brzobohatý, jenž jim coby učitel a dívčin otec nedává nic zadarmo. A konečně to hašteření s alkoholem je opravdu jako ze skutečného života - osobně bych mohl vyprávět, kdybych si to pamatoval :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Neskutečně povedená komedie, kde je humoru až na půdu a o vtipných situací zde není nouze.


Dodatečné informace

Původní název:
Sněženky a machři (více)
  • Československo Sněženky a machři
  • Československo Snowdrops and Daredevils
Premiéra v ČR:
1. 3. 1983
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Sněženky a machři je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sněženky a machři


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch