Krajina s nábytkem

69%
Krajina s nábytkem
Plakát traileru

Bezstarostný konzervatorista (Vladimír Javorský) si přes prázdniny přivydělává jako pošťák. Během roznášek dopisů a časopisů flirtuje s dívkami a seznámí se s rozháraným malířem (Petr Čepek). Po náhodném milostném zážitku s Evou (Yvetta Kornová), jež se stará o děti na blízkém táboře, se vrací do Prahy a pokračuje ve studiích. Jednoho dne mu ale Evina kamarádka oznámí, že jeho letní známost s ním čeká dítě. Zdeněk se musí rozhodnout, zda přijme otcovskou roli. Po porodu se navíc dozví, že dítě není jeho... Režisér Karel Smyczek sleduje v jednom ze svých nejlepších filmů klikaté cesty seberealizace a zodpovědnosti. V příběhu rámovaném hudbou Emila Viklického mají zásadní funkci obrazy a muzikantská vystoupení. V úloze koketní servírky se objevila Ebenova manželka Markéta Fišerová. Zdeňkova velkodušného profesora ztělesnil Evald Schorm. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
30 255 bodů
7
Velmi dobrý snímek na osmdesátá léta. V té době se točilo hodně filmů typu: Kterak "ňouma" počal dítě před seznámení s parterkou. Tento patří mezi ty velmi dobré. Vladimíra Javorského mám rád a je zrozen pro tyto role. Občas je fajn podívat se na dobré české retro drama. 70%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 021 bodů
7.5
Filmík je to takový nenápadný, ale velice dobře obsazený. Naposledy se tu objevila herečka Markéta Fišerová. A obsadit do role Zdeňka Vladimíra Javorského, to se skutečně povedlo! V malé roli příslušníka SNB se zaskvěl Jiří Hálek. A ačkoliv nejde o prvoplánovou komedii, občas se tu objeví i nějaká dobrá hláška. Např: "Vždyť ani nejsi jeho táta." "Ne, nejsem. Protože jsem jeho máma!" Je to prostě malebný film. A Petr Čepek v menší roli mohl dostat větší příležitost. Byl to Pan herec!!! Bezesporu!!!
kawa
3 388 bodů
7.5
Zajímavý námět i film, rozhodně nejlepší herecký výkon Vladimíra Javorského, na kterém celý film stojí i padá. Nikde není vidět jeho "Kyslík".

Dodatečné informace

Původní název:
Krajina s nábytkem (více)
  • Československo Krajina s nábytkem
  • Československo Landscape with Furniture
  • Československo Landschaft mit Möbeln
  • Československo Tájkép bútorokkal
Premiéra v ČR:
1. 3. 1987
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Krajina s nábytkem je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch