Carambolages

60%
Carambolages
Carambolages
Norbert Charolais (L. de Funès) je poněkud despotickým šéfem cestovní kanceláře, ve které pracuje i jeho budoucí zeť, ambiciózní Paul Martin (J.‑C. Brialy). Tomu se pranic nezamlouvá pozice řadového zaměstnance a dělá si zálusk na post nastávajícího tchána, který se chystá do důchodu. Neuplyne snad den, aby úslužně neleštil kliky jeho kanceláře. Jenže odchod do penze se nakonec odkládá na neurčito, a tak Paulovi nezbývá, než se o svoji kariéru postarat poněkud svérázným způsobem. Někdy je totiž třeba jít doslova přes mrtvoly… V jedné z rolí této komedie uvidíte i Alaina Delona, jehož první a poslední setkání s Louisem de Funèsem před kamerou bezesporu patří k zajímavým kuriozitám



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Opět jeden ze snímku o kterém nemá spousta lidí sebemenší potuchy. V jedné z vedlejších rolí se zde objeví Louis De Funés,který zde hraje jak jinak neurotika. Konkrétně neurotického šéfa,kterého se chce jeho podřízený zbavit. Snímek není zas tak zábavný jak bych si přál a český dabing tomu všemu vůbec nepomáhá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Snímek natočený na základě románu Freda Kassaka, kterak se jistý mladý manažér, z důvodu svých soukromých zájmů, snaží nadobro zbavit svého generálního ředitele. Snímek sice odkazuje na Louise de Funèse, který nepřekvapujíc hraje právě onoho ředitele, ale, jak se jednoduše říká, hraje zde druhé housle. Ano, Louis de Funès ve své typické roli, která mu však projevit svůj komediální talent ještě stále neumožnila. V hlavní roli se představuje Jean-Claude Brialy, který si střihl onoho mladého manažera. K zasmání tu v podstatě nic není. Komediální ražení je sice znatelné, ale z hloubi duše absolutně nic nepobaví. Není to bláznivé, není to sitcom, není to prostě nic. Jen obyčejný, snad alespoň trochu úsměvný příběh obsahující černý humor, který snad přinese nenáročný odpočinkový filmový zážitek, ale je tak nevýrazný, že velmi Po zhlédnutí velmi rychle zapadne do zapomnění.
kawa
3 388 bodů
7
Další komedie nadabovaná až v poslední době. Stále týž scénář. Variace na to jak bohatý vlastník produkční spoledčnosti se zaplete do komplikací se svým podřízeným. Ale nakonec vše dobře dopadne. Děj podobný ku Oskarovi, s malými nepodstatnými změnami. Český název Karamboly.

Dodatečné informace

Původní název:
Carambolages (více)
  • Itálie Carambolages
  • Itálie Carom Shots
  • Itálie Jak przyspieszyc swoja kariere
  • Itálie Karambol
  • Itálie Karambolage
  • Itálie La muerte juega a carambolas
  • Itálie Oi kobinadoroi
  • Itálie Tappava menestys
  • Itálie Tre morti per Giulio
Země původu:
Itálie, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění