Barry

80%
Barry
Plakát traileru
Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)




Atchyroz
3 411 bodů
9
90% - Barry je hodně netradiční seriál, který sází na svůj hodně absurdní děj, prošpikovaný černým humorem, který prostě baví od začátku do konce. Bill Hader si svou roli Barryho vysloveně užívá a dalo by se říci, že tady velmi dobře a vtipně paroduje Dextera. Pozadu nejsou ani ostatní postavy a každá z nich má svůj prostor a vtipnou vložku. Seriál dokáže i hodně překvapit a překypuje množstvím opravdu "Wtf" momentů, kterým se nejde nesmát, což je povedený účel. Seriál má hodně fajn svěží tempo, uteče jako voda a nenudí. Z dosavadních dvou sezón musím vyzdvihnout hlavně tu druhou, která šla ještě o level výš než první řada a nastavila láťku hodně vysoko s otevřeným koncem, který nechává velká očekávání pro blížící se třetí sérii. Zmínit musím hlavně pátou epizodu druhé série, která mě svou úplnou absurditou, humorem a šílenými momenty dostala do kolen. Tohle bylo sakra zábavné. Určitě hajp na další sezónu.
Renfield
Renfield
2 861 bodů
8
Zprvu nešikovný herec, za to velmi platný nájemný vrah. Člověk, kterého jeho okolí dokáže všestranně využít, což neplatí jen pro Fuchese a Čečence, své si přidá i Sally, nebo Cousineau. Otázkou je, kdy přijde zlom, po kterém se tihle všichni stanou součástí hry režírované Barrym, i kdyby se tak nestalo zároveň. Ty příjemně přestřelené postavy z úvodu si projdou stejným vývojem jako celý seriál, život jim ztrpkne, zvážní. Humor samozřejmě nezmizí, ani nemůže, v pozdějších sériích je mnoho satirických narážek, nutno říct, že velmi trefných. Je ovšem postupně přesouvám tak, že své trpké chvilky zažívají i Čečenci, jinak zobrazováni na hraně mafiánské parodie. Filmových odkazů a narážek je tu nakonec spousty a to především v části divadelní, později i filmové. Kapitolou samou o sobě jsou epizody jako ronny/lily, v nich se dá nadšeně hledat nebo nenávidět. Barry a Sally zůstanou nejzajímavějšími postavami, nakonec právě Bill Hader a Sarah Goldberg nejvíce nadchnou i herecky.
Edward
Edward
2 487 bodů
8
8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Barry (více)
  • USA Barry
  • USA Бари
  • USA Барри
  • USA Баррі
Premiéra v ČR:
26. 3. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Čeština:
Barry je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch