Rozčarování

75%
Rozčarování

Disenchantment se odehrává v rozpadajícím se středověkém království jménem Dreamland a točí se kolem princezny Bean, která má problémy s pitím, jejího kamaráda elfa Elfoa a jejího osobního démona jménem Luci. Všichni drží spolu a snaží se vypořádat se zlobry, harpiemi, skřítky, šotky, troly a lidskými blázny. (Miňonka, Kinobox.cz)




Scénář:

Klajnik
Klajnik
8 695 bodů
0
Nevtipné se zaostalou animací
Motinski
Motinski
6 141 bodů
6
Groening a ľudia okolo neho si nespravili hanbu a celkom som sa po čase namotal. Disenchantment ťaží hlavne z prekrásného dizajnu. Prostredie kde sa odohráva príbeh mi prirástlo k srdcu a postavy sú sympatické (nie všetky som si ale obľubil hneď od začiatku, chvíľu to trvalo). Priamá nadväznosť epizód je zaujímavý nápad aj keď som bol najprv prekvapený že sa takto rozhodli. Predsa len, toto nie je originálne a prepisknué ako Rick a Morty, tam to pasovalo určite viac. Zápletky časom nie sú tak svieže ako na začiatku a humor má tiež od dokonalosti ďaleko. No a séria čislo 4 mi už nesadla. Nechcem povedáť že nudila, len nevedela rozomiať ako predtým a donútila ma znížiť hodnotenie na 3*. 1.séria 7/10 2.séria 7/10 3. séria 6/10 4.séria 5/10
Atchyroz
3 408 bodů
8
70% - Komu se líbili legendární Simpsonovi nebo Futurama od stejného tvůrce, bude se mu asi líbit i Disenchantment. Je tu zajímavé středověké království Dreamland, zábavné různorodé postavy, nechybí infantilní humor, super animace a hromada narážek na všechno. Ten fantasy svět je hodně zajímavý a má i velký potenciál, ale nejsem si úplně jistý zda jej tvůrci využili naplno. První dvě řady jsou hodně fajn, vtipné, avšak měla jak silné, tak i slabé epizody. Nejnovější třetí ale dost spadla. Není to vůbec tolik vtipné, tvůrci začali děj překombinovávat, cpát do toho další svět a už to jednoduše nebylo ono. Chtělo by to chytit druhý dech.


Dodatečné informace

Původní název:
Disenchantment (více)
  • USA Rozčarování
  • USA Disenchantment
  • USA Desencantamento
  • USA (Des)encanto
  • USA Разочарование
Premiéra v ČR:
17. 8. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch