Povídka o policajtovi

74%
Povídka o policajtovi
Plakát traileru
Francouzský film Povídka o policajtovi byl natočen podle skutečné události. Podkladem se stala stejnojmenná kniha vzpomínek někdejšího inspektora Rogera Borniche. Emile Buisson proslul jako bandita a lupič. V roce 1941 byl odsouzen na doživotní nucené práce. 3. září 1947 uprchl a dopaden byl 10. června 1950. Průběh tohoto útěku zachycuje tento film. Émile "Mimile" Buisson byl dopaden za okolností, které film přesně rekonstruuje a celkově se mu připisuje 30 vražd a 100 loupeží. Popraven byl 28. února 1956.



Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Poctivá detektivka křížená s gangsterkou. U vytržení jsem ale z filmu nebyl. Vše se táhne v poklidném duchu. V českém znění mi vadil dabing Pavla Trávníčka, to je opravdu katastrofa. Celkově je to ale pro mě koukatelný film a dá se říci, že je to už taková Francouzská klasika. 70%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Nadprůměrný snímek zkušeného Jacquese Deraye s Alainem Delonem, který natočil Jacques Deray, jenž poté točil úspěšně hned několik filmů s Bebelem. Napínavá retrokriminálka s výbornými hereckými výkony a mým oblíbencem Jeanem, Louisem Trintignantem. Tohle prostě funguje.
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
8.5
Dobrý. Podle skutečný události. Émile Buisson byl první veřejný nepřítel č. 1 ve Francii. Deray, Trintignant a Delon byli skvělí. Ovšem nelze zapomenout i na další herce. Jako celek tenhle film zkrátka funguje. Emílek nebyl sympatický chlapec a Trintignant ho vystihl skvěle. Správná retro atmosféra.

Dodatečné informace

Původní název:
Flic Story (více)
  • Francie Povídka o policajtovi
  • Francie Flic Story
  • Francie Poviedka o policajtovi
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné