Páni kluci

83%
Páni kluci
Plakát traileru
Tři nerozluční kamarádi ? Tomáš, Jožka a tulák Hubert žijí v poklidném městečku Levín počátkem století. Tomáš žije u energické tety Apoleny a strýce Václava, kterým pořádně koření život. Jemu zase dělá naschvály bratranec Štěpán, žalobník a zlomyslný kluk. Po pozdním příchodu a následném trestu před celou třídou se Tomáš rozhodne získat odměnu pro nejlepšího žáka. Začne od spolužáků za různé protislužby dostávat pochvalné lístečky, ale pořád jich má málo. Za pomoci Huberta vniknou s Jožkou do ředitelny, kde se zásobí lístečky. Na školní slavnosti ale kluci svým vítězstvím vzbudí poprask a jsou ředitelem a učitelem Lopatou a zamčeni v kabinetě, než se rozhodne, co s nimi bude dál. Hubert jim však pomůže ven a všichni se rozhodnou pro útěk na místní hrad Pokštejn. Cestou hodí své šaty do řeky, aby vzbudili zdání, že se utopili. Druhý den je v městečku poprask ? utopili se tři kluci a navíc někdo vyloupil místní záložnu! Kluci na hradě najdou poklad ? ale jak to, že jsou v něm současné peníze?



Pete69
Pete69
29 743 bodů
6
Páni kluci mě zkrátka neoslovili. Remake Toma Sawyera v českém podání. Je to hezky klukovské, lehce dobrodružné a za mě i fádní a malá komunistická kopírka velkého díla.. to nám šlo.. Z filmu mi navždy zůstane v hlavě jen ta vlezlá, ale veselá písnička :)
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nestárnoucí dětská klasika se skvělými herci v hlavních i vedlejších rolích a legendární hudbou od Petra Hapky. Jednoznačně vrchol české rodinné komedie.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Páni to je přeci jen pěkný film. A povedený.

Dodatečné informace

Původní název:
Páni kluci (více)
  • Československo Páni kluci
Premiéra v ČR:
1. 3. 1976
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch