Od vraždy jenom krok ke lži

47%
Od vraždy jenom krok ke lži
Od vraždy jenom krok ke lži
Smolařský kulturní referent lázeňského zařízení se proti své vůli zaplétá do kompromitujících situací a to mu šlo původně jen o doporučení ke studiu na umělecké škole...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
8
Snímek o mladých pro mladé, kde nebyla vynechána absurdnost doby převážně té úřednické. Jinak se jedná o prostý příběh mladého kulturního referenta v lázeňském zařízení čekajícího na doporučení ke studiu na umělecké škole, jehož sympatie chce získat mladá medička. A to vskutku nevšedně, takže o mnohé vzniklé trapasové situace není nouze. Jedná se sice o socialistický filmový výdobytek coby představa o životě mladých za socialismu, ale nedá se říci, že by to nějak ztrácelo na zajímavosti. Po herecké stránce dobrý Michal Pešek v roli smolařského kulturního referenta Michala Nožičky a skvělá Dana Batulková v roli energetické medičky Květy. Film jinak sice ničím výjimečný či atraktivní, ale jako ryze odpočinkový je vystavěn dobře. Zkrátka jen vypovídá o tom, co se může mimo jiné stát během čekání na doporučení, ke kterému není žádný spěch. Nic víc, nic míň.
p.a.douch
p.a.douch
8 391 bodů
2
Tak tohle byla doopravdy blbost. Snaha o kriminální komedii? Nevím. Tohle mohlo vzniknout jen v socialistické kinematografii. Soukromý producent by to prachy nedal. Pešek herecký výkon nic moc. Vlastně všichni herecký výkon nic moc. Asi je to nebavilo a já se jím moc nedivím. Jediný na koho se dalo dívat jsou Evelyna Steimarová a Dana Batulková a to jen pro jejich vzhled. Takže 20 % za tyhle dvě.
  • Batulková, Steimarová
  • scénář, režie a všechno ostatní

Dodatečné informace

Původní název:
Hilfe, ich bin kein Mörder (více)
  • Československo Od vraždy jenom krok ke lži
  • Československo Hilfe, ich bin kein Mörder
  • Československo Od vrazdy jenom krok ke lzi
Premiéra v ČR:
1. 7. 1983
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění