Nahota na prodej

41%
Nahota na prodej
Novinář Egon, bývalý policista Polda a americká studentka českého původu Nancy tvoří trojlístek hlavních hrdinů, který zažívá v porevolučním kvasu nejneuvěřitelnější příhody ze soudku "akční krimi": delikvence, deviace, prostituce, korupce, pornografie, rvačky, střelba, teror... vše v jednom.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
0
Po pádu komunismu byli všichni do všeho hr a chtěli být světoví. Nejinak to bylo i u filmu a tak se nelze divit, že někoho napadlo natočit akční ryze český film. Bez zkušeností, bez ambicí, bez patřičného surrealismu. A tak se stalo. Publicista Josef Klíma se pustil do scénáře dle svých reportáží. Česká porevoluční džungle ve světě zločinu je tu zachycena ve všech směrech a odvětvích. A překvapením je, jak málo se od té doby změnilo. Jiří Krampol coby akční postava tu byl výborný. Neznám lepšího, či vhodnějšího herce. Jeho rvačky by však potřebovali hlubší choreografii. Lukáš Vaculík se vtom neskutečně plácal a Karla Tříska tu byla doslova omylem. Tvůrci se snažili do příběhu nacpat vše co se dalo a tak se celá dějová linka rozpadá a rapidně ztrácí na logice. Scény do sebe nezapadají a vypadají jako sled scének. Neustálé filozofování Vaculíka s Třískovou zavání až s trapností, i když témata byli aktuální, ale to si mohli nechat do nějakého dokumentu. Vzhledem k tomu, že je to do dnešních dob jediný pokus o akční žánr, jedná se takříc o filmovou raritu. Plánovalo se sice volné pokračování pod názvem -Smrt na prodej-, ale nikdy realizace nebyla. Těžko říci která moc zasáhla. Fiasko Nahoty? Nedostatek financí? Nebo snad přímo mafie? Každopádně je to asi dobře. Máme tak jeden céčkový snímek srovnatelný s tvorbou amerického studia Asylum.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
4.5
Naivní devadesátky a někdy strašné scénáře a tudíž i filmy. Nahota na prodej je ukázkou toho, že když se konečně mohlo točit cokoliv, tak vznikaly totální splácaniny. Hlavně ukažmě divákovi nahotu, gangstery, skinheady, drogy, pistole a násilí, svažme to do uzlíčku a oni budou nadšení.. ale ono h...o :)
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Pánové Klíma s Olmerem měli určitě ty nejlepší úmysly, když chtěli natočit drsný polistopadový thriller. Bohužel se jim to zlehka zvrhlo v nefalšovanou parodii, ve které září a krutě hlásí Jirka Krampol. Btw. několikrát zde zmiňovaný soundtrack je fakt parádní.

Dodatečné informace

Původní název:
Nahota na prodej (více)
  • Česká republika Nahota na prodej
Premiéra v ČR:
28. 1. 1993
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
18+
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch