Red Force 2

68%
Red Force 2
Red Force 2
Američanku Cindy Spencera - vynikající policistku Scotland Yardu - vyšlou do Hongkongu, kde má vyřešit složitý obchodní zločin. Případ brutální vraždy tajného vyzvědače, který vlastnil cenný mikrofilm - důkazový materiál o korupčních praktikách mezinárodního konzorcia - má zájem odhalit i domácí detektivka, stejně zdatná konkurentka Michelle Young. Inkriminovaný dokument však vůbec není jednoduché objevit, protože se ho pokoušejí speněžit tři místní gauneři. Jsou však příliš slabá partie pro mocného šéfa zločineckého konzorcia, který nad nima vyřkne ortel smrti. Cindy a Michelle se mu to pokoušejí překazit za každou cenu...


Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Michelle Yeoh se vrátila bojovat proti výrazné zločinnosti a pomoct ji tentokrát přijela i Cynthia Rothrock. Oproti předchozímu snímku je tento krapet více zaplněný typickou HK ztřeštěností a menšímu důrazu na akci, ale i přesto je v nostalgickém pohledu stále na co dívat. Zavedená šablona je i zde ponechána, takže ani tentokrát nejsou typické závěrečné souboje vynechány. Děj je více zaměřen na dramatičnost, ale v tomto ztřeštěném a výrazně trhavém tempu to stejně zase až tak moc nevynikne. Vyniká však ona stará dobrá akční práce plná úžasných kaskadérských scén bez použití záchytných lan a digitálních efektů. V dnešní době již takřka nemožné. Jako celek se tento akční počin jeví jako by byl natočený nějak uspěchaně a bez ambicí na kvalitu. Jako videosnímek však stále funguje dobře a tak si ho lze s ohledem na 80.léta stále vychutnat. Nakonec, koho by nepřitáhli dvě policistky ovládající bojová umění.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Klasická asijská 80ková jízda s typickými trapnými fórky ale zároveň také s neuvěřitelnými choreografiemi soubojů v čele se dvěmi asi nejvíce charakteristickými herečkami pro tuto dobu a tenhle typ filmů. 6/10 a příjemné osvěžení vzpomínek na mé dětsví u vhs :)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Tohle je pro mě nejslabší díl celé série. Ten pitvořiví humor v těhle filmech nesnáším, ale zde byli občas i celkem slušný hlášky ze strany fingerse, profesora a aspirina :D. Příběh maximálně slabej. Akce výborná možná lepší než v jedničce, ale jednička měla kvality ve všech ohledech narozdíl od tohodle. Cynthia Rothrock je zde také co se mě týče trapná a to její chování je celkem absurdní pochybuju, že by s takovým přístupem zůstala dlouho u policie.

Dodatečné informace

Původní název:
Huang gu shi jie (více)
  • Hong Kong Red Force 2
  • Hong Kong Huang gu shi jie
  • Hong Kong In the Line of Duty 2
  • Hong Kong Le sens du devoir 2
  • Hong Kong Police Assassins
  • Hong Kong Super Cops
  • Hong Kong Ultraforce 2
  • Hong Kong Ultra Force 2
  • Hong Kong Yes, Madam
Země původu:
Hong Kong, Hong Kong
Tržby:
1,28 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Red Force 2