Odříznutí

67%
Odříznutí
Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Temná a napínavá filmová adaptace bestselleru z roku 2012 autora Sebastiána Fitzeka, který napsal společně s právníkem Michaelem Tsokosem. Dějově rozsáhlý příběh, s až neskutečně provokativním sadistickým popisem násilí, ocení hlavně čtenáři literární předlohy a fanoušci autora. Tvůrcům se podařilo natočit snímek naprosto v souladu s duchem originálu. Filmoví matadoři v celém konceptu ztvárnění poznají motivy, které tady sice už mnohokrát byly, ale i v tomto snímku kupodivu pospolu fungují dobře. Jako příklad lze uvést telefon. Nepostradatelná věc po celou dobu příběhu používající dvě hlavní postavy celého dějství. Něco takového jsme mohli vidět například už ve snímku 'Cellural' (2004). Oba tyto snímky kromě onoho telefonu spojuje také únos a naprostá zoufalost a beznaděj. Příběh jako takový je však přeci jen jiný. A protože jeden z hlavních postav je profesí patolog, i patologie tu má velice významnou roli. Temný výraz dějové agrese se zmíněným zoufalstvím občas odlehčí i nějaká ta úsměvná scéna, která nepůsobí nijak trapně. Sem tam se také objeví absurdnost a plejáda otazníků nad logikou věci, ale jako obvykle, bez toho by to prostě nešlo. Stopáž přes dvě hodiny a není nudného místa. Snímek si celou dobu drží nastavené tempo a jedinkrát nezaškobrtne. Snímek jako správný temný thriller zkrátka chytne a nepustí. Mrazivý thriller, svým způsobem podobající se svým severoevropský protějškům, má co ukázat.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
6
Jako kdyby Němci natočili svojí verzi Saw. Bohužel tedy až tak třetího, čtvrtého nebo pátého dílu. Bylo to tak překombinované, že jsem se ke konci úplně ztratil Ale mělo to svoje chvilky. Třeba pitvání po telefonu bylo hezké.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
10
Úžasné a netradiční prostředí pro mě z filmu udělalo nezapomenutelný zážitek. Také se mi líbí, že film dává dějově smysl (což už dnes není příliš běžné). Film se taktéž nebojí brutality tam, kde je vhodná. Vřele všem doporučuji.

Dodatečné informace

Původní název:
Abgeschnitten (více)
  • Německo Odříznutí
  • Německo Abgeschnitten
Země původu:
Německo
Tržby:
1,23 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění