Luxo junior

76%
Luxo junior
Plakát traileru

První krátkometrážní snímek Pixarů, který odstartoval hvězdnou kariéru studia. I díky tomu jsou lampička i žlutý míček s modrým pruhem a červenou hvězdou dodnes těmi nejtypičtějšími znaky Pixaru. Luxo je typická stolní lampa a obyčejný rodič, který jen s nechápavým výrazem sleduje neúnavnou snahu svého syna si hrát a dovádět.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
Možná nám to dalo slavnou lampičku v logu, ale to je tak jediný přínos tohohle krátkého animáku.
bidlobox
3 802 bodů
8
Druhý animovaný kraťas z dílny Pixaru, ze kterého vzešla část animovaného loga této firmy (pochopitelně ta část s lampou). Vznikl o pouhé dva roky později než předchozí příběh André a včela, ale jsou vidět znatelné animační pokroky. Tak předně se ke slovu přihlásila plná 3D animace, která umožnila pohybovat a poskakovat malé lampičce takovým způsobem, jakoby byla živá. Myslím, že na tenhle referenční kraťas mohlo být novopečené studio právem hrdé.
Jonák
Jonák
1 695 bodů
8
A zde to všechno začalo... Díky tomuto snímku nevzniklo pouze pixarovské logo (tak jak jej dnes, a vlastně po celou dobu studia pixar známe), tak také vůbec nápad tvořit animace a kdo by řekl, že o více než 10 let později vznikne první celovečerní snímek. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Luxo Jr. (více)
  • USA Luxo junior
  • USA Luxo Jr.
  • USA Die kleine Lampe
  • USA Lamparita (Luxo Jr.)
  • USA Luxo Junior
Premiéra v ČR:
14. 6. 2022
Země původu:
USA

Powered byJustWatch