Drákula: Neznámá legenda

68%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
9.5
Po několika velice znepokojivých recenzích jsem od snímku raději nic neočekávala a víceméně se připravovala na zklamání. Jaké však překvapení mě čekalo, když jsem v kině sledovala film, který mne vtáhnul do děje již od první minuty a nenechal vydechnout až po konečné titulky. Jestli mi u většiny současných snímků vadí předlouhá stopáž, zde bych si naopak nějakých dalších 20 - 30 minut dala s radostí! Samozřejmě i Dracula Untold má své mouchy a především při první přeměně titulního hrdiny v komando netopýrů jsem se zcela upřímně zasmála, ale jednoduše nemohu hodnotit jinak, než 95%! P. S.: Už se samozřejmě "těším" na řeči "znalců", který budou konstatovat, že Vlad přeci nebyl vládcem Transylvánie, nýbrž Valašska, že přezdívku "Napichovač" dostal až po smrti, že Mehmeda II. nikdy neporazil... Vždyť je to film! (Viděno: IMAX 2D)
ondy9
ondy9
1 452 bodů
7
Velice hezky natočený origin jedné z nejpopulárnějších hororových postav všech dob. Od příběhu jsem čekal víc, ale vlastně mi to ani moc nevadí. Super prostředí, efekty, hudba úžasná a zajímavý koncept. Cool nápad, co měl potenciál na mnohem víc. 70%
Linhi
Linhi
1 324 bodů
6
Nebylo to zas tak špatný jak sem slýchal a čet. Jo, slušela by tomu trochu temnější atmosféra, ale jinak si nemužu stěžovat. Na plnej počet to každopádně není, není to rozhodně ani na čtyři a tak tomu dávám solidní průměr, nenadchne to, ale ani neurazí.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
5
Moc jsem od filmu nečekala, takže jsem vlastně spokojená. Drákula byl jak se patří sexy.
  • závěrečná scéna
Melody Harkness
Melody Harkness
1 032 bodů
7.5
Z počátku jsem byla velmi skeptická k výběru hlavního představitele, ale po shlédnutí filmu beru veškeré své kecy zpět. Luke Evans se role Draculy zhostil skvěle. Jsem zvědavá na druhý díl. Protože Charles Dance jako jeho stvořitel bude velmi zajímavý. Pojetí ve stylu "Dracula není první upír" se mi docela líbil. Trošku méně už likvidace stoupenců sluncem. A to, že se "Renfíld" objevil sám a sám se k němu připoutal? Nu, to je taky zvláštní. O trikové stránce moc mluvit nemůžu, verze ve které jsem film viděla nebyla dostatečně kvalitní.
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
7
Od filmu jsem moc nečekal, ale příjemně mě překvapil. Zajímavá verze příběhu, ale rozhodně ne špatná.
Medúska
Medúska
947 bodů
9
Z mé strany spokojenost. Z kina jsem odcházela nadšená. Hrdinný Drákula kterého si divák prostě zamiluje.
dis
dis
461 bodů
6.5
Nebylo tak zlé, jak jsem čekal. Velmi slušná historická fantasy - osvěžující proti takovým Sedmým synům a Čarodějovým učňům, a otravným reminiscencím na antiku obzvlášť. Ale škodí televizní look, evidentní nedostatek peněz na kompars, výpravu a o něco lepší triky - i když úroveň, co předvedli v tomhle Drákulovi, by ještě docela šla. Další z filmů, kde se výborné momenty perou s těmi béčkově nevalnými. Chválím stylový vizuál,vhodně zvoleného představitele titulní postavy, skvělé, až geniální nápady - od krve odlétající z čepele přes podobu praotce upírů, nenový, ale zatím ještě neotřelý nápad s krví umírajícího, motiv sebeobětování až po trik se stříbrnými mincemi z daní. Peori tomu nedomyšlenosti, drobnosti, které celé výjevy shazují - za všechno setkání Vlada s Turky, kterým má odevzdat syna: jako by se sešli kmotři z dvou vesnic a ne velmoži. Historicky to kulhalo na tři nohy, ale fakt: fantasy dobrá. Jenom tak nějak - "komorní".
kurcova-simona
kurcova-simona
419 bodů
3.5
Spektákl o Drákulovi mne donutil na chvíli přestat přemýšlet nad nejzásadnější otázkou života, vesmíru a vůbec, neboť můj mozek se škvařil při jiné všetečné a zásadní otázce: PROČ. Proč takovýto nepodarek vůbec vznikl? Útrpně se usmívám, vím totiž, že tím největším důvodem jsou státnické portréty na zelených papírcích amerického oběživa. A vlastně to chvilku dávalo i smysl. Asi tak do momentu, než skončil vnadící dvouminutový úvod. MOHL z toho vzniknout dobrý, napínavý a zábavný film. Ale takhle jsem rád, že jsem raději zůstal doma a upřel producentům mých devět dolarů. Dracula untold totiž nevypadá na 70 000 000 dolarů, nevypadá že za psacím strojem seděl scénárista (nebo aspoň člověk s mozkem), nevypadá ani že na režijní sesli seděl režisér. Každá z těchto okolností mohla pomoci, ostatně historických fantasy je trvalý deficit, ale než tohle, tak raději nic. Jediná dvě pozitiva jsou charisma Luka Evanse a Charles Dance. Výprava působí jako epizoda televizního seriálu české provenience, triky samy o sobě nevypadají zle (to je nejspíš to jediné, co lákalo lidi do kin), ale jejich zasazení do filmu tahá za oči, scénář je plný klišé (např. úporné zírání do tmy následované lekačkou), logickými chybami (kudy se dostali turci do kláštera? odkud Mehmed ví o Drákulově slabině ve stříbře?), a objeví se dokonce i takový špek, jako je pochod oslepené armády. Mám chuť obětovat kozu jako poděkování bohům, že je to tak krátké. Vzhledem k ucházejícím výdělkům vznikne pokračování, ale pokud první ohlasy nebudou NADŠENÉ, tak já u toho nebudu.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
čekala jsem od filmu víc..přišel mi krátký, ne moc zajimavý a čekala jsem i více efektů...