Ant-Man

76%

Komentáře a recenze 76

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Ant-man ač v naších končinách jeden z těch méně známých Avengeru dodal velmi povedený snímek o svém zrodu. Tvůrci to celé pojali jinak a moc to nepůsobí jako typický komiksový film. Je to spíše takový heist movie ve stylu Dannyho parťáku. Nechybí sympatičtí herci a velká porce humoru.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Ant-Man je ještě ze zlaté dílny Marvelu. čistá komiksovka, pořádně akční, plná digitální podívané. Má to spád a nápad je originální. Dnes Marvel tlačí na humornou stránku, což mu dle mého názoru vůbec nejde. Ant-Man je tak výborná podívaná ve své kategorii.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Začátek příběhu je otřepané téma lecjakého dramatu či rodinného filmu, takže nebýt výborné atmosféry, jisté nadsázky a hlavně úsměvného humoru, na zajímavosti to nijak neztrácí. Divácký zájem se rapidně zvedá v místě, když se začnou kout pikle záporákem silně připomínající známého Lex Luthora. Snímek prezentuje další kapitolu filmového seriálu z marvelovského vesmíru a kupodivu je první, která se od předchozích v určitých detailech odlišuje. Dějový boj dobra ze zlem je samozřejmě předvídatelný a není divu, neboť se opět jedná o film pojednávající zrod dalšího superhrdiny, který se prostě musí divákům patřičně představit. V jinakosti je především ten skutek, že se v některých konverzacích zmiňuje Avengers, S.H.I.L.D,, Iron-Man aka Tony Stark, Captain America a jediný, kdo tu přímo hostuje, je Sam Wilson alias Falcon. A co si budeme povídat, byl to dobrý tah. Snímek se také hlavně odlišuje už ve zmíněném humorném pojetí. Ano, děj je veden daleko více v komediálním tónu, než ve vážném dramatu, což se k onomu komiksu přibližuje daleko více. Závěrečné bitevní finále je však už takové, jaké je u takového filmu žádané. Prostě ohromující. Tímto je, svým způsobem. dokázáno, že na tvůrčí velikosti zase až tak moc nezáleží. Je toho však dosáhnuto plejádou okouzlujících herců i hereček, kteří společně poskytují zábavu ať se děje co se děje. Rodinná vřelost, lehčí dramatizace a samozřejmě akce. Ant-man je zkrátka jiný, než předchozí Iron Man či Captain America. Je daleko zábavnější právě z oné komediální stránky, aniž by to ztrácelo na své superhrdinské výjimečnosti. A protože se právě jedná o další díl filmové série, je potřeba nevynechat titulkovou a hlavně potitulkovou scénu, která opět přináší důležitou informaci na příště.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
To, co mi nedali Strážci galaxie, až už jsem se bál, že se nedokážu naladit na stejnou notu jako fanoušci Marvelu, konečně přinesl Ant-Man. Rukopis Edgara Wrighta rozhodně zůstal i po jeho odchodu a přestože se v tom filmu většinou jen kecá, jde nepochybně o fajn kecání. Odlehčená atmosféra, hrdinové, kteří shazují všechno od sebe po samotný děj (ale překvapivě nikdy nuceně), po dlouhé době fungující jiskření mezi ústředním párem, to všechno pomáhá. Malé měřítko, kdy se epická finální bitka odehrává v dětském pokoji s mašinkou Tomášem v hlavní roli, nepůsobí ani trochu nepatřičně, naopak dodává Ant-Manovi na zajímavosti a osobitosti. Sice je to pořád produkt továrny Marvel, takže wow efekt už je dávno pryč a všechno už jsme na nějaké úrovni viděli, mezi letními blockbustery se ale rozhodně neztratí. I přes tu banální dějovou kostru, schopnost obléct se do kostýmu za čtyři vteřiny a střílení mravenců ruční pistolí z vrtulníku... ale logiku tu snad nikdo nepotřebuje...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ant Man je hlavně prvotřídní zábava, asi nejvíc z prozatímního Marvelího universa. Asi tam toho nakonec ten Wright zanechal víc než dost.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Takhle nějak by to mělo v Marvelu vypadat už navěky... Chytře cílený situační humor dává jinak neoriginálnímu příběhu zcela nový rozměr a svěžím dojmem působí i tradičně technicky brilantní a zásluhou hlavní dějové premisy i originální akční sekvence. Vedle Strážců galaxie jediný film svého druhu, za kterým když se zpětně ohlédnu, tak se mi po tváři rozhostí úsměv od ucha k uchu - a to vše výhradně díky skvělým hercům (Rudd je sympatický, ale Peňa ve vedlejší roli válí a hláškuje nehorázným způsobem) a rozumné stopáži, která nedovoluje scénáristicky polevit a zabřednout do nudných politických nebo dokonce psychologických žvástů ve stylu nových Avengers.... Nikoli bez chyb, ale naprosto sebevědomě a s úžasným nadhledem vychovaný marvelácký potomek. :)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodně dětinský komiksový film o zmenšování. Příjde mi to
  • Vizuál
  • tempo
  • příběh
  • vtip
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
...absurdné.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Zajímavý film, kterému nohy sráží specifický styl původního tvůrce. Kdo měl alespoň možnost vidět jeden film s dílny Edgara Wrighta, tak ten jistě chápe, o čem mluvím. Film nabízí řadu vtipů, které jsou dobré, ale některým naopak chybí šťáva, či nejsou dotaženy do konce. Film nedokáže také zakrýt fakt, že byl dost přepisovaný. Je škoda, že je zde odvedena jen poloviční práce, film je dobrý, o tom žádná, ale chybí mu ta nepřehlédnutelná tečka, která ho dotáhne do konce.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Skromná podívaná, která jako oddychovka bude bavit. Párkrát jsem se zasmál a ten nápad s perspektivou a fyzickými rozměry věcí je obdivuhodný.