Strom života

73%
Strom života

Jack O’Brien si prošel dětstvím plným her a krásné nevinnosti. Dospívání mu však přináší rozčarování a vztah s jeho otcem, který by mu pomohl tímto nelehkým obdobím projít, je dosti komplikovaný. Jack je ztracenou duší v moderním světě, která si klade řadu otázek a snaží se v životě zorientovat. Kde je pravda? Co je věčnost? Jak vznikl život…




Recenze: Strom života

Kinobox.cz
65%

Celé stvoření světa mě ale emocionálně minulo (a to včetně smířlivého finále) a byl jsem až lehce otrávený tím, jak moc Malick chce, abych měl pocit, že vidím něco úžasného a jedinečného.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Zajímavý snímek, který mě sice vysál z emocí, ale jen tak na něj nezapomenu. Smrt mladého muže a skok zpět v čase, kdy nás provede celým svým životem.. snímek doplňuje znatelná náboženská vložka, ale také průlet historie naší planety od jejího vzniku. Hrané scény doplňují ty obrazotvorné. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Nejkrásnější filmařská zrůdnost, jakou jsem viděl. Obrazy nádherné, ale jejich smysl? Chtěl bych říct, že mi uniká. Ve skutečnosti mám ale ten drzý pocit, že jsem Strom života prokouknul v jeho vnitřní prázdnotě, která se jen snaží tvářit jako plnost a komplexnost. Proti Malickovi nic nemám a pár jeho filmů se mi líbilo, tohle je ale fakt naprosto primitivní báchorka, která se zbaběle staví za slovo "umění".
Fingon
16 886 bodů
6
English cinema Haydn, Viden, 20.7.2011. Po Novem svete a Tenke cervene linii se da rict, ze jsem si Malickuv styl oblibil a na Strom zivota se dost tesil. Bohuzel. Styl zustal stejne uzasny jako drive, prace kamery, vizualni slozka a predevsim hudebni podkres je uzasny (po Rheingoldu z Noveho sveta pro mne Malick objevil Lacrimosu 2 od dvorniho skladatele Kislowskeho, Preisnera). Bohuzel se nekde ztratil pribeh. To uz bych radsi pres dve hodiny koukal na stvoreni vesmiru a na dinosaury (heh, proc ho sakra nezakousl), ale story o tom, jak tri kluci vyrustaji na predmesti s lehce problemovym fotrem Pittem a jak na to Penn jako dospely vzpomina, me prilis nevzala. Skoda, snad to priste dopadne tak, aby k uzasnemu stylu zase pribyl i dobry pribeh. A ted Lacrimosa, Lacrimosa.


Dodatečné informace

Původní název:
The Tree of Life (více)
  • USA Strom života
  • USA The Tree of Life
Premiéra v ČR:
21. 7. 2011
Distributor:
Film Europe
Země původu:
USA
Rozpočet:
32 mil. USD
Tržby:
54,67 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch