Kazatel

55%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Ani napodruhé spojení Scott Charles Stewart a Paul Bettany nevyšlo podle mých představ. Tento snímek nepřišel skoro s ničím novým od jejich předchozího snímku Legie. Tentokrát zde můžeme mluvit alespoň o slušném tempu a celkem podařených akčních sekvencích. Po stránce scénáře je to stejná opět stejná blbost jako před dvěma lety.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Kazatel (v originále Preacher) je především americká komiksová série napsaná Garthem Ennisem a ilustrovaná Stevem Dillonem, který spojuje žánry western, gangsterka a fantasy horor. Během četby se čtenář dostane do všech koutů Texasu, USA a zavítá na chvílí i do Francie. Komiks zahrnuje mnoho nadpřirozených či mytických bytostí, jako jsou upíři, Bůh, andělé (serafové a cherubíni), ďábel, démoni a jiné. Tolik praví Wikipedie. A přesně takové je i toto filmové zpracování, které svým pojetím, vizuální stránkou a fantasy dějstvím pobouří snad jen neznalé onoho komiksu. Filmové pojetí samozřejmě musí mít své neopodstatněné přednosti, ale dá se říci, že výsledek není vůbec špatný. Ano, ve své podstatě je to takový podivný žánrový myšmaš, ale komiksová předloha je jasně daná a nebylo vůbec jednoduché se mu věrně přiblížit. Jedná se o žánrový snímek, jaký tu ještě nebyl a tak ho nelze doporučit skutečně jen těm, kteří o komiksu naprosto nic nevědí, neboť budou mít ohromný problém tento snímek pochopit.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Je to efektní, ale chybí tomu jakási klasická akce. Netvrdím že je to špatné, ale efekty vynikají jen v soubojích. Trochu krve by v tomto filmu přišlo docela dobře vhod.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
"B" jak vyšitý. A proč ne?? Dějově nic překvapivého, ale alespoň tam děj není jen pro ozdobu. Bettany je slušnej, Maggie Q pěkná a Karl Urban je za solidního zloducha. Po dlouhé době jsem zase zahlédl Brada Dourifa a nezklamal. (Stephen Moyer jako upíří oběť - to se mi líbilo). Hudba dobrá, triky a režie taky dobrý. Celkově se mi takové filmy zamlouvaj a tenhle mě navíc mile překvapil. Po přečtění různých kritik a komentářů jsem čekal horší spektákl. Naštěstí jsem se nenechal odradit.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
3
Šílená slátanina, plná(vlastně sem tam)dalších kung fu hňupírů(hňup - vykastrovaný samec kozy domácí, pozn. red.). Proč musí umět všechny moderní napřirozené postavy nějaké asijské bojové umění? Znovu pokus o vysvětlení "existence" upírů, kteří se snaží být ještě nebezpečnější, rychlejší, chytřejší a bla, bla, bla. Alespoň tam snad žádný neukazuje břišáky, pokud jsem je nepřehlídnul. P.S. nechci nijak rýpat do martin-mickey-stusaka, ale Priest nemá s komiksem Preacher nic společného. To musí být nějaký omyl.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Akční scény ušli, hudba taky..jinak nic moc..filmy s upíry už mi dosela se*ou.
Pas
Pas
6 225 bodů
3.5
Promarněná šance Takový potenciál nejen v hercích a takhle to odfláknout.Tohle vypadá, jako že má někdo rád Equilibrium, upíry a Paula Bettanyho , ale nemá moc filmařského talentu a udělá si malou, osmdesátiminutovou radost. Pobavil mě ten nápad, že upíři pijí krev a církev také pije krev.
Toren
Toren
5 165 bodů
2
Tyhle béčkový slátaniny žeru ale musí být alespoň trochu cool. Kazatel je všechno, jen ne cool. Poměrně slušný svět a nápady jsou pohřbeny příšernou režií, katastrofálním střihem a neoriginálním scénářem... fuj.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
4
Hrozná sračka, ale pravda je, že to bylo o chlup lepší než Legie. Krátká stopáž byl určitě dobrý tah. Film už ale nikoliv. Trapný dialogy zachraňuje docela slušný tempo nabitý akcí. Kdyby ten film skončil po úvodní animaci a udělali to jako krátkometrážní snímek dal bych 4* :). Bohužel to pak pokračuje takže za 2* = 40%
kubas369
4 086 bodů
4
B jako naprostá blbost ale také jako Bettany, který táhne tenhle film suveréně ke zdarnému konci. Díky Bohu za to.