Kazatel

55%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Ombak_Penari
2 764 bodů
4.5
Po pár letech od sledování mi v hlavě zůstal jen pěkný vizuál, uhrančivý Karl Urban a vzpomínka, že to bylo strašně krátké. Nic víc mi neutkvělo, na druhou stranu nevzpomínám na to nijak zle...
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Nabité tuctovými akčnými scénami, nad ktorým sa možno už len pousmiať. Hviezdička je iba za zaujímavé vykreslenie dystopického sveta.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6
Kazatel připomíná lecjaký film (tak pět, šest jich určitě napočítáte) na rozdíl od Paula Bettanyho, který připomíná jen Paula Bettanyho. Ani se vlastně Scottu Stewartovi nedivím, že po šílené a zpatlané Legii našel odvahu Bettanyho znovu oslovit a obsadit do role, která má svým způsobem k archandělu Michaelovi z Legie velmi blízko (zajímalo by mě, co režisér Stewart vlastně je - křesťan heretik, satanista, ateista, anebo mu to je všechno šuma fuk? Jen prostě nemá na zpovědnice úplně dobré vzpomínky...)
Verush
248 bodů
6
Parádní akční oddychovka.. Mělo to všechno, co od takového filmu čekám.. Sympatické (fešné) obsazení, hnusný obludy a zasazení do církevního prostředí se mi taky líbilo.. Takže spokojenost..
Ancaz
Ancaz
139 bodů
7
Mohlo být podstatně, ale podstatně hůř. Film je sice stručný a nejspíše ve střižně značně pohnojený, avšak po předchozích zkušenostech možná zaplaťpánbůh, že je to tak, jak to je.
Djkoma
109 bodů
6
Nechoďte na Priesta, když nemáte rádi béčka plná klišé (a) nápadů, hnaných do naprostých extrémů. Časy Šíleného Maxe i jiných b-post apokalyptických filmů jsou dávno pryč, ale je příjemné si na ně občas rozpomenout. Priest přesně toto nabízí, prošpikovaný velkým množství různě-kvalitních efektů. Vždyť trailery i jména zúčastněných jasně napovídali předem, o co tu půjde. Prostředí odehrávající se v budoucnosti a zároveň odkazující na typické znaky westernu potěší fanoušky žánru stejně jako symboly a klišé, které k tomu patří (western, kontrast pustina hypermoderní svět s nutností víry, město ze Soudce Dredda a BR, paradox průmyslu atd.). Tady se dá ptát na miliony otázek, ale prostě nejsou důležité, protože ten film jako celek směřuje ke svému cíli dostatečně přímo, rychle a nebojí se občas nadhodit zajímavý nápad, který ve výsledku z Priesta dělá stravitelnou pochoutku. Pokud tedy víte, co chcete a úmyslně si nevolíte filmy, které vás nezajímají:). Pro mě jednoznačně příjemný a efekty a moderním stylem přeplněný návrat třicet let dozadu... Nejlepší nápad filmu? Zpovědnice, kam se hrabou suicide booth. PS: jsem rád, že tam je minimum humoru, ten by to právě poslal do horoucích pekel... PPS: v jakém americkém post apo filmu uslyšíte mluvit kněze s dalším církevním hodnostářem v baru za doprovodu polky? PPPS: herecky dobré, Urban s Bettanym potěšili. Více zde.
aaron-humbolt
52 bodů
8.5
Vydareny komixovy film..a to hluposti typu Xmen, Superman, Avengers a podobne rozpravky fakt nemusim. Tento je ale z ineho sudka, postapokalypticke realie, neotrepany pribeh, zaujimave priestory a artefakty..Hudba a akcia rovnako zaujimave. Mna tento film pobavil a pozrel by som si aj nejaku dvojku, skoda,ze doposial ziadna nevysla.