Kazatel

55%
Kazatel
Plakát traileru

Post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kněze-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kněz poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře  (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Ani napodruhé spojení Scott Charles Stewart a Paul Bettany nevyšlo podle mých představ. Tento snímek nepřišel skoro s ničím novým od jejich předchozího snímku Legie. Tentokrát zde můžeme mluvit alespoň o slušném tempu a celkem podařených akčních sekvencích. Po stránce scénáře je to stejná opět stejná blbost jako před dvěma lety.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Kazatel (v originále Preacher) je především americká komiksová série napsaná Garthem Ennisem a ilustrovaná Stevem Dillonem, který spojuje žánry western, gangsterka a fantasy horor. Během četby se čtenář dostane do všech koutů Texasu, USA a zavítá na chvílí i do Francie. Komiks zahrnuje mnoho nadpřirozených či mytických bytostí, jako jsou upíři, Bůh, andělé (serafové a cherubíni), ďábel, démoni a jiné. Tolik praví Wikipedie. A přesně takové je i toto filmové zpracování, které svým pojetím, vizuální stránkou a fantasy dějstvím pobouří snad jen neznalé onoho komiksu. Filmové pojetí samozřejmě musí mít své neopodstatněné přednosti, ale dá se říci, že výsledek není vůbec špatný. Ano, ve své podstatě je to takový podivný žánrový myšmaš, ale komiksová předloha je jasně daná a nebylo vůbec jednoduché se mu věrně přiblížit. Jedná se o žánrový snímek, jaký tu ještě nebyl a tak ho nelze doporučit skutečně jen těm, kteří o komiksu naprosto nic nevědí, neboť budou mít ohromný problém tento snímek pochopit.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Je to efektní, ale chybí tomu jakási klasická akce. Netvrdím že je to špatné, ale efekty vynikají jen v soubojích. Trochu krve by v tomto filmu přišlo docela dobře vhod.

Dodatečné informace

Původní název:
Priest (více)
  • USA Kazatel
  • USA Priest
  • USA Kazateľ 3D
Premiéra v ČR:
12. 5. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
78,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kazatel je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch