Symptom Pandorum

68%
Symptom Pandorum
Symptom Pandorum je hororový sci-fi film, který se odehrává na palubě kosmické lodi Elysium letící ke vzdálené obyvatelné planetě. Hlavními postavami jsou dva členové posádky, astronauti Payton (Dennis Quaid) a Bower (Ben Foster), kteří se probouzejí ze spánku v hibernaci bez jakýchkoli vzpomínek na to, kdo jsou, jak dlouho spali, nebo jaké je jejich poslání. Brzy zjišťují, že nejsou na lodi sami a že se lodí šíří nejen neznámé nebezpečí, ale i pandorum – psychická porucha způsobená hlubokým vesmírným cestováním, která může vést k paranoi, halucinacím a extrémnímu násilí. Bower se vydává do labyrintu chodeb lodi, aby našel způsob, jak stabilizovat její energetický systém a zachránit zbývající členy posádky, zatímco Payton zůstává v kontrolním centru a snaží se navigovat Bowera na dálku. Postupně odhalují děsivé tajemství lodi a musí čelit hrozbám, které překračují jejich nejhorší noční můry.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Snaží se to být cool sci-fi a přitom je to jen maskovaná teen vyvražďovačka bez teenagerů. Postavy nejdřív hodinu nesmyslně běhají po vesmírné lodi a nakonec se před nás hodí pár "šokujících" zvratů, které byly ale jasné mnohem dřív, než by si tvůrci přáli. Pandorum je buď nedotažené sci-fi, nebo přetažený horor.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Krásnej příklad toho, jak se dá udělat kvalitní pěknej sci-fi horůrek. Obzvlášť začátek vypadá moooc nadějně, potvory jsou tak celkem průměrné a konec jde ke dnu (kdo viděl, tak naopak ode dna). Hlavní ale je, že to má nápad. Hned na začátku mě zmátlo, že to má asi českej dabing, ale je to tak: první slova tohoto filmu i v originále jsou česky. Ben Foster je můj oblíbenej ksicht a i když jeho role byla maličko přehnaná (přežil pádů víc než nešikovnej horolezec a nikdy se mu nic nestalo), tak se to dá nějak překousnout.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Sci-fi thriller ze staré školy, kterých se už moc netočí. Viděno na nekvalitním monitoru s nevalným ozvučením, čímž jsem si připadal zase jako čerstvě náctiletý, když jsem hltal na videu Vetřelce..8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Pandorum (více)
  • Německo Symptom Pandorum
  • Německo Pandorum
  • Německo Pandorum - L'universo parallelo
Země původu:
Německo, USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
33 mil. USD
Tržby:
20,65 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch