Pan Nikdo

76%
Pan Nikdo
Pan Nikdo sci-fi film odehrávající se v roce 2092, kdy je Mars prázdninovým rezortem a 117letý Nemo Nobody je posledním smrtelníkem v době, kdy lidstvo díky pokrokům ve vědě už neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na alternativní průběhy svého života, které by mohly existovat, v závislosti na rozhodnutích, která mohl učinit v mládí. Tyto alternativní životy zahrnují různé osudy s třemi ženami, které mohl milovat. Film, který se stal nejdražším belgickým filmem s rozpočtem 37 milionů eur, zkoumá filozofické téma volby a možnosti, jak každé rozhodnutí ovlivňuje naše životní trajektorie. Jaco Van Dormael tento film popisuje jako "vysokorozpočtový experimentální film", který zobrazuje mnohé životy, jež by jedna osoba mohla vést.



Pete69
Pete69
30 255 bodů
8
Film na téma efektu motýlích křídel a cestování časem. Několik alternativních paralelních životů jednoho muže. Scénář skvělý, ale přeci jen to bylo dosti natažené a ztrácel jsem pozornost. Geniální je však kamera a střih, krásné detaily, skvěle zvládnuté prostřihy do nových scén.. skvělé pro oko, zajímavý scénář.. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
6
S každou další vteřinou otravnější a chřadnoucí zážitek. Pod tři ale nepůjdu, protože první zhlédnutí bylo vážně fajn. Filmy, které se tváří důležitěji, než jsou, umím ocenit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Audiovizuálně dokonalé. Ale to je asi tak všechno, přestože ambice přiblížit se filmům jako Donnie Darko, Eternal Sunshine, Stay apod. jsou ze snímku dost cítit. Děj ale míchá všechno možné dohromady a nedopadá to moc dobře. Dějová linie s Annou (překrásná Diane Kruger) měla slušný potenciál, ale jako celek Mr. Nobody za moc nestojí..5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Mr. Nobody (více)
  • NSR Pan Nikdo
  • NSR Mr. Nobody
  • NSR Las vidas posibles de Mr. Nobody
  • NSR Pán Nikto
Premiéra v ČR:
15. 7. 2010
Distributor:
AČFK
Země původu:
NSR, Belgie, Kanada, Francie, Německo

Podobné