Jack a obři

65%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
evismaior
evismaior
4 254 bodů
4.5
Na tomhle potěšila snad jedině účast McGregora a Tucciho. Jo a ještě to šplhání na fazolový stonek až k tajemné zemi kdesi vysoko nad mraky nebylo špatné, na rozdíl od celkem průměrných obrů. Klasický příběh bratří Grimmů, ale toto ztvárnění mě příliš neoslovilo
kubas369
4 086 bodů
8
Lepší než loňská Sněhurka. Jo tohle se vážně Singerovi povedlo, přijemná fantasy pohádka.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Nuže, ze začátku mi to přišlo příliš suché a místy i nudné. Chvíli jsem přemýšlel, jestli nestrávím čas sledováním něčeho lepšího. Upřímně remaky nemám moc v lásce, v tomhle snímku jsem se zase v tom názoru utvrdil. Nicméně musím pochválit koncovou část filmu, kdy děj dokázal dlouho držet ve mně napětí až prakticky do konce. Přece jen jsem ale od Bryana Singera čekal více. Nemůžu říct, že jsem nějak zklamaný, nečekal jsem od toho moc, ale i přesto už obsazení Ewana McGregora ve mně vyvolávalo určité naděje. 60%.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Nakonec se film povedl spůlky pokud čekáte pohádku tak to se razantně mílíte jde o moderní akční řežbu pro kterou padne fantasy a teď se dotáváme k druhé věci efekty ty jsou opravdu nádherné obří jsou zpracovány opravdu skvěly ze začátku jsou opravdu děsivý a opravdu tenhle film je až od 12 let. Nicolas Hout si sice vede velmy dobře a tak si ho celkem oblíbýte a Ewa McGregor je opravdu jako záporák taky výborný ale příběh nebo něco víc emotivní scény a to asi kazí právě fakt že se tvůrci soustředily dělat film pro staršíděti takže film nevý je si mábýt drsná pohádka nebo brutální fantasy a to je velká škoda konec onců je film v kině přístupný jakého koliv věku i tak to ujde ale měl rozhodně na víc.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Dobrý filmík.Hodnotím ho 70 procenty.
harry456
harry456
2 437 bodů
5.5
Po dlouhém odkládání vstupuje konečně na plátna kin. Jak se film povedl? Je to teprve druhá hlavní role po romantické Warm Bodies. Ano, mluvím o Nicolasi Houltovi. Ve Warm Bodies podal dobrý výkon, ale do role Jacka se příliš nehodí. Každý dobrý herec začínal od píky. Neříkám, ze je Hoult špatný herec, ale že je nezkušený. Velice dobrý výkon předvedl Ewan McGregor, skvěle zvládl svou roli královského rytíře. Je vtipný a dokáže se nadchnout pro takové role. Zarážející, jsou ale samotní obři, kteří vypadají jako by je někdo rozdělal, a poté na svou práci zapomněl, a když se blížila premiéra, tak rychle něco ušmudlal a je to. Děj není nijak skvělý, ale dobré scény tu přece jen najdete. 3D je nanic hlavně ve tmě. Pro děti je Jack a obři přímo vytesán na míru. Ve filmu není krev, pokud se nemýlím tak byl originální název:,,Jack the Giant Slayer,'' což v překladu známená:,,Jack zabiják obrů.'' A tam je Jack nijak zvlášť nezabíjí. Je to taková jednohubka na nedělní odpoledne.
karlik4801
1 942 bodů
3
Kazí to rating. Kvůli němu se vytvořili scény vyloženě pro děti. On by to byl dobrý fantasy snímek, ale těch slabších momentů se pár najde a to zase kvůli ratingu. Snímek jako celek nedopadl špatně, ale není to nic světoborného. Bryan se snaží být druhým Cameronem. Efekty mnou nijak nelomcovaly. Ale na to že jsem se přes 3D brýle díval nějaké dvě hodiny, vůbec neškodilo, ale zážitek zlepšilo. Bohužel to nemá vliv na to, co se ve snímku odehrává. Viděno v kině.
beseda
beseda
1 931 bodů
8
Velmi dobře odvedená práce a opravdu příjemné překvapení. Měl jsem také tu čest slyšet ve světové premiéře hudbu k filmu (John Ottman) v Rudolfinu. Tvůrci se neuchýlili ke klasickému modelu amerických blockbusterů, ale cítil jsem tam určitou "anglickou" umírněnost. V dnešní době již efekty samotné žádného diváka nedostanou na kolena, takže o konečném dojmu z filmu rozhoduje námět, dobře zpracovaný scénář a dialogy a celkový rytmus filmu. Hodnocení 80% beru za mé maximum, vzhledem k žánru tohoto filmu, kterému zas až tak úplně neholduji. (Viděno: pouze DVD).
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
4
Asi celkem zajímavej nápad s naprosto příšerným provedením, aneb jak Obi-Wan, Winston a Beast fazole honili.
Linhi
Linhi
1 324 bodů
6
Nebejt obrů, Ewana McGregora a Stanley Tucciho tak je to totalni kravina. Ona sama o sobe predloha je dost blba pohadka, tady z toho dela totalni ptákovinu fakt, že se nam fimaři snaží namluvit že britská královská koruna, je tou korunou která ovládá obry, nebejt toho mozna by to byli i 4*.