Drive

78%

Komentáře a recenze 74

Dle počtu bodů
Batista
Batista
445 bodů
9.5
Ryan Gosling zde exceluje v neskutečné roli a jeho pohledy vydají za milion slov. U filmu jsem se celou dobu bavil, občasná brutalita film jen dobarvuje do perfektnosti, taková scéna ve výtahu.... A soundtrack, to je též lahoda, nejlépe pustit si ho v autě.
mil0
mil0
439 bodů
10
Drive je mistrovské dílo kinematografie, které vás vtáhne do světa ticha, napětí a násilí. Ryan Gosling září jako řidič, který se zaplete do nebezpečné loupeže. Režisér vytváří hypnotickou atmosféru s nádhernou vizuální stylizací a skvělou hudbou.
  • Ryan Gosling je charismatický hlavní hrdina
  • Hudba je dokonalým doplňkem filmu
  • Film je originální a odvážný
  • Film je vizuálně nádherný
  • Nicolas Winding Refn režíruje film s bravurou a citlivostí
  • Film může být pro někoho příliš pomalý a tichý
  • Film může být pro někoho příliš brutální a krutý
  • Film nemá tradiční dějovou strukturu a rozvoj postav
Dzany
Dzany
408 bodů
9
Drive je trošku drsnější projížďka. Tento umělecký skvost si mě získal až po několikátém zhlédnutí, ale za to mě naprosto pohltil svým kouzlem. Geniální spojení brutality s art snímkem dělá z Drive nezapomenutelnou pouť a jeden z nejlepších, ale co nejlepší film celého roku. Gosling se stává mým idolem a Refna si zařazuji do složky bedlivě pozorovaných režisérů. Atmosféra, režie, hudba, Goslingův outfit, brutalita, adrenalin a párátko. Nádhera, děkuji a klaním se.
vojtaramik
vojtaramik
10 bodů
0
Větší sra*ku jsem dlouho neviděl. Jestli jste hluší, je to film přímo pro vás. Za každé slovo si můžete dát panáka a stejně se nenaje*ete. I ve filmu "Tiché město" se mluvilo víc. Jako omlouvám se ale radši bych čuměl do zdi a slyšel bych toho víc. Když už se konečně něco dělo, tak dron s kamerou odletěl na jinou planetu, aby nemuseli vymýšlet jak přesně se ta scénka stane. Nelíbilo se mi to a SILNĚ NEDOPORUČUJU
Michal_kanada
8 bodů
0.5
Poprvé jsem v kině zažil že se 8 diváků nezávisle na sobě zvedlo a odešlo, trailer, podle kterého se zdá že film má spád je daleko od pravdy. Prodleva v dialogu působí lacině až komicky. Pokud bych měl film někam zařadit, tak do art pro pár vyvolených kteří v tomto filmu najdou snad zalíbení.