Leon

85%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
7
Typickej starší film, kterej už dnešnímu člověku nemá nic moc co nabídnout.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Nejlepší Bessonův film. Vztah mezi Leonem a Matildou je výbornej a občas i vtipnej. Skvěle zahrané ze strany Jean Reno, Garyho Oldmana a mlaďučké Natalie Portman. Tomuhle filmu není co vytknout je témeř bez chyby.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Podle zdejšího hodnocení jsem čekal, že napálím plný počet, nebo alespoň 4, ale nestalo se tak. V roce 1994, když se s LEONEM Besson vytáhl, to musel být hit, ale dneska, když má člověk nakoukáno, tak ho mrzí, se neviděl LEONA dříve. Besson se snaží prodat film, přes malou Natalii Portman a negramotného Jeana Rena a jejich vzájemný prohlubující se vztah, který končí.......... sorry LUCku.!
jirka26
6 288 bodů
5.5
Čekal jsem víc.
Pas
Pas
6 225 bodů
9
Na Leona si vždy vzpomenu když koukám na film s Jeanem Reno. Dost možná je to největší role, protože právě tady se zamiluje do mladičké Natalii Portman a ta nájemnému vrahovi bez citů dokáže udělat v hlavě pořádný zmatek. Herecky je to zvládnuté na výbornou a určitě už je to i legenda, protože takovýto film se nezapomíná. Nastartoval Portmanové kariéru, byl tak trochu revoluční, už svým příběhem, dokázal že Jean Reno je frajer a hlavně ukázal jaký je Luc Besson umělec natočit něco tak originálního tak citově a zajímavě. Dokázal vlastně takřka nemožné. Každopádně na plný počet to u mě není.
mojmir.sedlacek
6 047 bodů
10
Úchvatný, podle mě v mnohém až příliš francouzský (ale vem to čert), film. Malinká a už sympatická a herecky vyspělá Natalie Portman je rovnocenným hereckým doplňkem Jeana Reno, jenž tu vpodstatě rovinul svou "čističskou" postavu z Nikity. Nekorunovaný král (alespoň pro mě) záporáků Gary Oldman nezůstává pozadu. Skvělý scénář, výprava, prostě vše, asi vrcholné dílo Luca Bessona (i když u něj to je většina:-)).
Floridsky
4 376 bodů
10
PERFEKTNÍ FILM. Působivé, emotivní, lidské, prostě dokonale zpracované! Výborný Reno, roztomilá Natalie - už tenkrát to v sobě měla, a ďábelský Gary Oldman - ten je prostě nezapomenutelný. Snad jeho nejlepší role. Jeden z těch filmů, co si zaslouží 6/5. Každý půlrok se musím podívat znovu, protože Leon je velká srdcová záležitost.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Legendární film o nájemném vrahovi jež vezme pod svou ochranu 12-ti letou dívenku, které vyvraždili rodinu. A ona se rozhodne pomstít. Ne za své rodiče nebo sestru. Ty nenáviděla. Ale zabili jí čtyřletého brášku. Leonovi to přinese spoustu nepříjemností. Ale i poznání jaký je pocit když někomu na něm záleží. V hlavních rolích excelují Jean Reno a teprve jedenáctiletá Natalie Portman. Pro fanoušky akčních filmů, thrillerů a dramat skoro povinnost.
mottleone
mottleone
3 422 bodů
10
Film který je dost opomíjen, protože vyšel ve stejném roce jako PulpFiction, Gump i Shawshank.. V úvodu nám snímek hezky pomalu představí nájemného zabijáka, kde miluju hlavně ono tajemno, kterého zde bylo docíleno díky snaze nezachytit Leonův obličej, dokud se prvně nevynoří za svým cílem - Jean Reno (kterého hlavně díky této roli řadím mezi oblíbence). Poté je nám představena mlaďounká Natálka Portman, která má s Renem na plátně tu správnou otec-dcera chemii a kde svoji první roli zvládla za jedna. No a pak je tu ten hajzl - Gary Oldman, který tu odvádí herecký masterpiece a stává se jedním z mých nejoblíbenějších záporáků. Při závěrečné konfrontaci obou chlapáků mám vždy husinu a příjemný pocit zadostiučinění, když Matyldě svitne na lepší zítřky; kdy závěrečné titulky ořvu při titulní písni Shape of my Heart.. Kultovní, snad i nejlepší francouzský velkofilm (prodloužená verze ještě lepší) = 100%
  • Herecké obsazení + skvělé výkony
  • První role Natálky Portman
  • Píseň - Shape of My Heart
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Jean Reno je prostě pan herec ve svém žánru.Leon/skvělé pohledy,nekompromisní postavení a velmi dobrý výkon.Natalie Portman je moje srdcovka a v tomhle věku to zahrála velmi pěkně,kde její herecký talent už rozkvétal přes stříbrné plátno.Luc Besson a Jean Reno pro tentokrát trefa do černého.Film se mi velmi líbil - lidskost a vzájemný vztah mezi Leonem a Mathildou byl krásný.Nádherný film!