Recenze filmu Kdo chce zabít Jessii?

80%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Na české poměry neobvyklá, stylově natočená sci-fi komedie s hvězdným obsazením tehdejších hereckých legend. Pro mě málo vtipné a zbrklé.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
4
Tohle prostě ne, ten film rád nemám. Jakési zesměšnění Amerických komiksů, nebo o co jde? Postavy nudné, nepomohl ani Pan herec Jiří Sovák. JE to sice parodie, ale mě to prostě přijde trapné a šroubované. Inu je to svérázný film a každému se líbit nemusí. V tomto případě jdu silně proti proudu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
6
Nápad dobrý, technické provedení taky, ale postavy jsou nudné, ploché, chovající se divně a nelogicky (a ne záměrně). Nikdo tu není sympatický, nikdo mě nezajímá. Bohužel silně nevyužitý potenciál.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
4
Saudkovy komiksové kresby ani krása Olgy Schoberové z toho opravdu nevytřískají víc, než jak by se mohlo na první pohled zdát. Pravda, originalita zde nějaká je a propojení s komiksem je úctyhodné, ale vtip tomu zoufale chybí. Duo Vorlíček/Macourek předvedli později mnohem lepší kousky.
Fingon
16 896 bodů
8
Komiks za totáče abys pohledal...
lamps
lamps
15 311 bodů
8
Vhození do děje a přípravné manévry pro rozbalení celé zápletky sice i vzhledem k vysokým ambicím originálního příběhu značně pokulhávají, avšak jako celek je Jessie až neskutečně povedenou smrští dnes již ikonických scén a bláznivých zvratů, jejichž silný protikomunistický podtext lépe vůbec neřešit a užívat si pouze tu haldu kreativně natočené a nadpozemsky zahrané zábavy. Právě herci jsou dalším klenotem, který kromě nápadité režie a scénáře celý film zdobí. Ačkoli se totiž v roli Jessie promenádovala před kamerou nádherná a rozumně oblečená Olga Schoberová, hlavní pozornost na sebe strhává především zlatá dvojice Sovák-Menšík, v jejichž podání vyznívají i ty průměrnější vtipy naprosto nezapomenutelně, nemluvě pak o těch samo o sobě nadprůměrných, kterých je opravdu spousta. Jeden ze zlatých hřebů ztřeštěné české komedie, jehož úrovně už v jiné době a hlavně s jiným štábem nelze dosáhnout.
Danny F.
Danny F.
11 176 bodů
6
Zvláštní český film...
avenis
avenis
10 638 bodů
7
Pro mě je tento film zajímavý hned z několika důvodů. Především to zachycení ulic roku 1966. Všechny ty volhy a skútry a žulové kostky... moje dětství. Děj s lehce sci-fi tématikou a tehdy zakázanou komiksovou formou je vtipný a poutavý, bezesporu. Takové něžné pohlazení z šedesátek.
(31.12.2021)
Jiří Lír: "Jménem zákona, jste zatčeni."
Vladimír Menšík: "A vy pojedete do Chuchle."
hrumsrt
hrumsrt
10 375 bodů
9
Mně to baví! I v českém podání lze točit kvalitní sci-fi ... Strhující výkony obou protagonistů - Sováka i Medřické. Jeden z mála těch československých filmových "komedií", která mi přirostla k srdci. Je to jednoduchý, ale s nádherným rukopisem. 95%
celticek
celticek
5 916 bodů
8
"Zase to spadlo". "Mělo by se něco vymyslet". "No, to by se mělo". + super hot Olinka Schoberová..