VOD tipy: Jedeme na teambuilding, Chudáčci i Tlapková patrola

VOD tipy: Jedeme na teambuilding, Chudáčci i Tlapková patrola
Jedeme na teambuilding | CinemArt
Novinek je na streamovacích platformách požehnaně. Na Netflixu můžete mimo jiné najít sportovní drama The Beautiful GameBillem Nighym, young adult trilogii Labyrint či horor s Anyou Taylor-Joy Poslední noc v Soho. Velkých novinek je pak tento týden opravdu hodně, takže jsme museli náš tradiční seznam pěti tipů rozšířit rovnou na sedm. Vybrat by si tak měl každý, kdo chce nalézt originální alternativu k pohádkám a na své si přijdou příznivci fantasy, českých komedií i osobitých bizarností. A jeden film ocení i ti nejmenší diváci.
Chudáčci ( Poor Things )
Chudáčci
Chudáčci
82%
Na Disney+ ve středu dorazil jeden z nechválenějších a nejoceňovanějších filmů loňského roku, Chudáčci od nejosobitějšího režiséra současnosti Yorgose Lanthimose. Film, jenž získal čtyři Oscary, vám nabídne příběh Belly, která byla po své smrti oživena svérázným a geniálním vědcem Godwinem Baxterem. Po nějakém čase v izolaci a učení se základních funkcí se rozhodne více prozkoumat svět a v doprovodu protřelého právníka se vydá na cestu do několika zemí. Zde naivní a krutou realitou nedotčená dívka poznává radosti i strasti života, svou sexualitu či muže, kteří by ji chtěli vlastnit. Bella se ovšem nebojí vzepřít konvencím a najít své vlastní já. Snímek zaujme Lanthimosovou osobitou režií, dokonalým vizuálem či bravurním výkonem oscarové Emmy Stone.
Chudáčci: finální trailer | Falcon
Jedeme na teambuilding
Jedeme na teambuilding
Jedeme na teambuilding
55%
Na Netflixu můžete od čtvrtka zhlédnout také český komediální hit Jedeme na teambuilding, který v kině vidělo přes 250 tisíc lidí. Velmi nenáročná podívaná vypráví o ambiciózním korporátním zaměstnanci Alešovi (Jakub Prachař), jenž se však místo vytouženého povýšení dočká přeložení na nižší pozici, do call centra. Hlavní hrdina se tak snaží vyjít se svými novými svéráznými kolegy a na firemním teambuildingu s nimi porazit soky z jiných divizí a zachránit tak oddělení před zrušením.
Jedeme na teambuilding: trailer | CinemArt
Mzda za strach ( Le Salaire de la peur )
Mzda za strach
Mzda za strach
47%
Román Mzda strachu od Georgese Arnauda se dočkal v minulosti dvou výtečných adaptací a zejména verze z roku 1977 od slavného režiséra Williama Friedkina se počítá mezi nezapomenutelné mrazivé thrillery, z nichž tuhne i po letech krev v žilách. Nyní nám francouzští tvůrci na Netflixu servírují moderní verzi, v níž má skupina hrdinů převézt v dodávkách nitroglycerin na místo určení, aby zažehnali nebezpečí v podobě unikajícího podzemního plynu. Vezou s sebou však velmi citlivou a nebezpečnou látku a každé malé ťuknutí může znamenat jejich smrt. Jenže zatímco minulé filmy se zaměřovaly především na psychiku a strach z nečekaného výbuchu, tvůrci remaku půjdou dle traileru spíše akčnější cestou.
Mzda za strach: teaser trailer | Netflix
Renegátka Nell ( Renegade Nell )
Renegátka Nell
Renegátka Nell
75%
Nový historický seriál s fantasy prvky nás zavede do 18. století, kdy je hlavní hrdinka Nell Jackson neprávem obviněná z vraždy. Společně se svými nejbližšími se ocitá na útěku před spravedlností a přežívá díky svému ostrovtipu a loupežím. Jednoho dne ovšem narazí na kouzelnou bytost jménem Billy Blind a zjišťuje, že vládne zvláštními schopnostmi a že se možná nepotkali úplně náhodou. Podaří se jí pomocí nového parťáka a mocným silám očistit své jméno?
Renegátka Nell: trailer | Disney+
Ronja, dcera loupežníka ( Ronja Rövardotter )
Ronja, dcera loupežníka
Ronja, dcera loupežníka
67%
Nová adaptace slavné knihy Astrid Lindgren vypráví o nebojácné a oddané dívce, jejíž otec je velitelem loupežníků. Nový seriál ovšem nebude klasickým dobrodružstvím pro děti, tvůrci totiž zabalili tradiční příběh do hávu fantasy. Hlavní hrdinka se tak pohybuje v magickém lese, v němž žije několik neobyčejných potvor a zatímco její otec musí čelit velkému nebezpečí, ona si zde najde tajného kamaráda.
Ronja, dcera loupežníka: první ukázka | Netflix
Tancuj Matyldo
Tancuj Matyldo
Tancuj Matyldo
79%
Kromě populární komedie ovšem můžete na Netflixu zhlédnout i jinou českou novinku, tentokrát ale přeci jen o něco vážnější a smutnější. V sobotu dorazí na streamovací platformu drama Tancuj Matyldo vyprávějící o vztahu upjatého Karla s jeho matkou Matyldou. Ta přijde o byt, ke svému potomkovi se nastěhuje a povahy extrovertní divy a introvertního člověka do sebe, jako už několikrát v minulosti, naráží. Vše se změní poté, co je Matyldě diagnostikována Alzheimerova choroba. Rodinný život, do něhož se počítá také její vnuk Pavel, se tak ihned otočí vzhůru nohama a vážná situace nabídne spoustu tragikomických situací i skvělé výkony Karla Rodena a Reginy Rázlové.
Tancuj, Matyldo: trailer | Bontonfilm
Tlapková patrola ve velkofilmu ( Paw Patrol: The Mighty Movie )
Tlapková patrola ve velkofilmu
Tlapková patrola ve velkofilmu
64%
Jeden z největších animovaných fenoménů poslední dekády přichází na SkyShowtime se svým dalším celovečerním snímkem, který v kinech nepřekvapivě slavil úspěch. A jejich nové dobrodružství je prý tím nejvelkolepějším ze všech. Skupinka psích hrdinů totiž díky meteoritu, který dopadne do jejich města, získá zvláštní schopnosti. Mocné tlapky ovšem čekají velké problémy. Z vězení totiž uprchl bývalý starosta a zlá vědkyně, která je meteoritem posedlá, by zvířecí hrdiny ráda pochytala a získala jejich schopnosti. Pokud potřebujete své ratolesti o víkendu nějak zabavit u televize, nová Tlapková patrola je ideální volbou.
Tlapková patrola ve velkofilmu: trailer | CinemArt
Zdroj: Netflix, SkyShowtime, Disney+