HBO Max už s námi bude pouze dva měsíce. Nástupce této služby láká na sport a reality shows

HBO Max už s námi bude pouze dva měsíce. Nástupce této služby láká na sport a reality shows
Rod draka | HBO Max
Zmatek už snad definitivně skončí. HBO a její mateřská firma momentálně nesoucí názvem Warner Bros. Discovery totiž během posledních let poněkud nepřehledně čachrovala s názvy své streamovací platformy, a tak vedle sebe v různých regionech a s různou nabídkou působily služby HBO Go, HBO Now či HBO Max. První dvě se postupně proměnily v tu poslední, jež se navíc po předloňské fúzi WarnerMedia a Discovery začala stávat pouze Maxem.
Rod draka
Rod draka | HBO Max
Koncem května se této podoby dočkáme stejně jako většina dalších zemí severní, jižní a jihovýchodní Evropy. Uživatelské rozhraní by se mělo změnit jen minimálně, dokonce by neměly být potřeba ani nové přihlašovací údaje. Pod známě vypadající kapotou však bude vrčet nový motor, jelikož služba Max se už odpoutala od technologických limitů starších platforem spojených ještě se značkou HBO. Uvidíme, nakolik budou zvěsti o rychlejším a plynulejším rozhraní pravdou, avšak podpora 4K kvality a prostorového zvuku jistě audiovizuální fajnšmekry potěší.
Max by se na našem trhu měl objevit ve dvou tarifech. Standardní tarif umožní přehrávání na dvou zařízeních zároveň, full HD kvalitu a možnost stáhnout si 30 děl offline. Kdo si připlatí za prémiový tarif, bude moci přehrávat až na čtyřech zařízeních v jednu chvíli, dočká se i 4K kvality (i když pochopitelně jen u některých děl) a limit stažení do offline módu se zvedne na stovku. Detaily o cenách zatím neznáme. Ve výhledu by měl být i levnější tarif s reklamami, ale ten při spuštění Maxe v Česku zřejmě ještě k dispozici nebude.
rod-draka-v-polocase-napravil-reputaci-hry-o-truny-a-udrzuje-nekolik-nadejnych-zelizek-v-ohni-velkou-vyhrou-je-pro-tvurce-komplikovany-matt-smith
Rod Draka | HBO Max
Díky zmíněné fúzi s Discovery se promění i obsah služby Max oproti jejím starším sourozencům s přídomkem HBO. To se týká nejen spousty dokumentů, ale i sportovních přenosů, jež jsou v současné době tahákem, po němž pokukují všechny streamovací platformy. Těšit se proto můžete i na balíček s názvem Sport, obsahující první dva kanály Eurosportu a další přenosy.
Aktivace Max koncem května dává smysl i z toho důvodu, že Warneři budou mít pár týdnů na odladění všech much předtím, než v polovině června, potažmo na konci července, odstartují dva velké taháky této služby, které budou dostupné všem předplatitelům. Jde o vyhlíženou letní olympiádu v Paříži a druhou řadu spin-offu Hry o trůny s názvem Rod draka.
Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších seriálů na HBO Max, jehož složení se po doplnění mnoha dokumentů či reality shows z šuplíků Discovery jistě výhledově promění – množství obsahu by se totiž oproti současnému stavu mohlo až zdvojnásobit.
Zdroj: HBO Max