Netflix: osmička nejlepších pořadů na leden. Top Gun, animáky pro děti i narkobaronka

Netflix: osmička nejlepších pořadů na leden. Top Gun, animáky pro děti i narkobaronka
Griselda / Sněžné bratrstvo | Netflix
S ohledem na doznívající vánoční svátky a oslavy nového roku je začátek měsíce věnovaný i dětem, a tak ve výběru nechybí ani dva animované snímky a jeden seriál. Dospělé diváky jistě potěší akční Tom Cruise, dramata na motivy skutečných událostí i návrat Queer týmu a Panství Downton.

Top Gun: Maverick (Top Gun: Maverick, 2022)

Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick
88%
Nový rok na Netflixu odstartuje ve velkém stylu, neboť na 1. ledna na přistávací dráhu dosedne pokračování akčního hitu Top Gun (Top Gun, 1986) s názvem Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem v hlavní roli. Pete „Maverick“ Mitchell aktivně slouží již přes třicet let. Je jediným pilotem, kterému se za posledních čtyřicet let podařilo sestřelit tři nepřátelská letadla, přesto má stále jen hodnost kapitána. Proč? Nikdy nebyl dobrý v dodržování pravidel, což je také důvod, proč ho nadřízení nemají moc rádi.
Ostatně vyhazov dostal i z poslední práce testovacího pilota. Ještěže má konexe vysoko a že ho potřebují v Top Gunu. Před mladými bojovými piloty je velmi náročná a možná i sebevražedná mise, na kterou je musí připravit ten nejlepší ze všech! Ovšem Maverickovi nejde jen o výcvik, chce také dostat všechny živé domů. A má k tomu motivaci navíc, mezi vybranými je totiž i Gooseův syn...
Top Gun: Maverick

Zpívej 2 (Sing 2, 2021)

Zpívej 2
Zpívej 2
76%
Druhý díl oblíbeného animovaného muzikálu Zpívej (Sing, 2016) zamíří na Netflix také 1. ledna 2024. Ve Zpívej 2 Buster Moon a jeho divadelní ansámbl slaví úspěch. Jejich divadlo je téměř pokaždé vyprodané a jeho hvězdy Meena, Johnny, Rosita a Gunter si užívají své chvíle slávy. Rockerka Ash s nimi sice není, koncertuje po klubech, ale nezanevřela na ně. Takže když se pan Moon rozhodne, že je nejvyšší čas představit jejich talent na mnohem větším pódiu, přidá se k nim a vyrazí do Redshore City, aby se společně pokusili uspět na konkurzu pana Crystala, jenž vlastní divadlo a hotely.
V první chvíli Busterova skupinka zpěváků nezaujme, vlastně se ani nedostane ke zpěvu, ale pan Moon se nehodlá nechat odbýt. Namluví panu Crystalovi, že pro něj podle Gunterova námětu složí nový sci-fi muzikál, ve kterém bude hrát i legendární Clay Calloway. Pan Crystal je nadšený a dá Busterovi tři týdny na to, aby představení připravil. Což by nebyl až takový problém, kdyby Clay Calloway před patnácti lety nezmizel bůhvíkam. Pan Moon ho musí nejen najít, ale i přemluvit, aby opět vystoupil na jevišti.
Zpívej 2

Sněžné bratrstvo (La sociedad de la nieve, 2023)

Sněžné bratrstvo
Sněžné bratrstvo
78%
Španělsko-uruguayské dobrodružné drama podle skutečných událostí Sněžné bratrstvo má premiéru naplánovanou na 4. ledna 2024. V roce 1972 uruguayský let 571 přepravoval ragbyový tým do Chile, nešťastně však narazil do ledovce a havaroval uprostřed And. Ze čtyřiceti pěti pasažérů přežilo havárii jen dvacet devět. Čelili těm nejhorším podmínkám na přežití a museli přijmout ta nejdrastičtější opatření, aby zůstali naživu.
Sněžné bratrstvo: trailer | Netflix

Zlouni (The Bad Guys, 2022)

Zlouni
Zlouni
73%
A i animovaná komedie Zlouni na motivy stejnojmenné knižní série startuje na Netflixu 5. ledna. Hrdiny Zlounů jsou známí zločinci – pan Vlk, pan Had, pan Žralok, pan Piraňa a paní Tarantule. Ve filmu na ně čeká nejtěžší úkol jejich života – stát se dobrými občany. Pan Vlk už je zločineckým životem unavený, chce být hodný a rozhodne se, že dosavadní kariéru pověsí na hřebík a že k tomu přemluví i své kolegy. Vůbec však netuší, že stát se dobrákem je mnohdy složitější než cokoli jiného... Už jen doplníme, že na Netflixu je dostupný i vánoční prequel s názvem Zlouni: Vánoční zlo (The Bad Guys: A Very Bad Holiday, 2023).
Zlouni: trailer | CinemArt

Panství Downton: Nová éra (Downton Abbey: A New Era, 2021)

Panství Downton: Nová éra
Panství Downton: Nová éra
72%
Volné pokračování oblíbeného dobového seriálu Panství Downton (Downton Abbey, 2010) bude mít na Netflixu premiéru 7. ledna. Celým panstvím tentokrát otřese babiččin dávný románek s jedním francouzským šlechticem. Jeho nečekané důsledky zaskočí nejen celou rodinu Crawleyových, ale i jejich služebnictvo. Babička je totiž nově majitelkou sídla v jižní Francii a rodina tak má jedinečnou příležitost obohatit svůj společenský i kulturní život...
Panství Downton: Nová éra: trailer | Universal Pictures UK

Sonic Prime (2022)

Sonic Prime
Sonic Prime
75%
Od 11. ledna startuje na Netflixu třetí a zároveň závěrečná řada animovaného seriálu Sonic Prime na motivy videoher společnosti SEGA. Sonic a jeho přátelé v něm putují napříč světy ve snaze zabránit Eggmanovi získat prizma paradoxu schované v srdci hory. Nikdo přesně neví, co tento záhadný krystal umí, jen to, že je zdrojem ohromné energie a že by Sonicův svět dokázal jednou provždy zničit...
Sonic Prime

Queer tým (Queer Eye, 2018)

Queer tým
Queer tým
82%
24. ledna se na obrazovky Netflixu vrací s osmou řadou reality show Queer tým. Na velmi originální „úžo pětku“ čekají nové výzvy, ve kterých poradí s přeměnou šatníku i vzhledu a dokážou pomoci i s dietou nebo přestavbou a výzdobou bytu...
Queer tým

Griselda (2023)

Griselda
Griselda
71%
Americký kriminální seriál podle skutečných událostí debutuje na Netflixu 25. ledna. Oddaná matka, ambiciózní a vynalézavá podnikatelka i narkobaronka známá jako Černá vdova. Všechny tyto tváře patří Griseldě Blanco, která dlouhá léta řídila drogový byznys v Miami na Floridě. Seriál Griselda z dílny tvůrců proslulého seriálu Narcos vypráví příběh ženy, které kombinace nebezpečného šarmu a bezcitnosti zajistila plnou kontrolu nad osobním životem i kariérou, stejně jako přezdívku odvozenou od vysoce jedovatého pavouka.
Griselda: trailer | Netflix