VOD tipy: Úlet s Barbie a plastelínovými slepicemi

VOD tipy: Úlet s Barbie a plastelínovými slepicemi
Barbie | Warner Bros.

Koruna (The Crown)

Koruna
Koruna
89%
tvůrce: Peter Morgan, Netflix
Koruna: trailer na 6. sérii 2. část | Netflix
Druhá část závěrečné šesté řady mimořádně populárního seriálu Koruna se po smrti princezny Diany (Elizabeth Debicki) zaměřuje na jejího syna, prince Williama, který se snaží navázat na svůj předchozí život v Etonu a vypořádat se s vlnou zájmu o budoucího vladaře. Charles (Dominic West), otec Williama a Harryho, si na popud královny matky bere Camillu (Olivia Williams). Závěr Koruny pojme i vztah prince Williama a Kate Middleton (Meg Bellamy) nebo vystoupení někdejšího premiéra Tonyho Blaira (Bertie Carvel).
Koruna vstoupila na streamovací platformu Netflix v roce 2016 a za tu dobu si vysloužila dlouhou řadu ocenění. Tvůrci se nedrží striktně historických událostí a v Koruně přinášejí fiktivní dramatizaci, pouze volně inspirovanou skutečností.
Dianu zbožňovali lidé po celém světě. Finále seriálu Koruna přináší emotivní trailer
Seriály27. 10. 2023
Dianu zbožňovali lidé po celém světě. Finále seriálu Koruna přináší emotivní trailer

Barbie

Barbie
Barbie
68%
režie: Greta Gerwig, HBO Max
Barbie: 2. trailer, české titulky | Warner Bros.
Na HBO Max míří rekordman v rámci letošních celosvětových tržeb, snímek Barbie režisérky Grety Gerwig, který ovládl i nedávné nominace na Zlaté glóby. Ulítlý i sebezpytující titul s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v hlavních rolích celosvětově utržil miliardu 441 milion dolarů, čímž pokořil Super Mario Bros. ve filmu (Super Mario Bros.: The Movie) a Oppenheimera. Těšit se můžete na řadu cameí, popkulturních narážek a přehnaně dobrou náladu. Tuzemské publikum si snímek může přehrát v původním znění s titulky nebo v dabované verzi.
Film Barbie je příliš dobrý pro tento svět. Část publika z něj však může být zklamaná
Recenze18. 7. 2023
Film Barbie je příliš dobrý pro tento svět. Část publika z něj však může být zklamaná

Zabijáci rozkvetlého měsíce (Killers of the Flower Moon)

Zabijáci rozkvetlého měsíce
Zabijáci rozkvetlého měsíce
82%
režie: Martin Scorsese, Apple TV+, Google Play, iTunes, Rakuten, O2 TV
Zabijáci rozkvetlého měsíce: 2. trailer | CinemArt
Téměř tříapůlhodinový historický epos Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce si nyní můžete přehrát na některé ze streamovacích platforem. Na sedm Zlatých glóbů nominované drama s Leonardem DiCapriem a Robertem De Nirem v hlavních rolích se věnuje masakru příslušníků indiánského kmene Osedžů kvůli ropným pozemkům. Jeden z oscarových favoritů vznikl pro streamovací platformu Apple TV+ a tvůrce vyšel na 200 milionů dolarů. Filmoví kritici Zabijáky rozkvetlého měsíce vynášejí v bohaté filmografii Martina Scorseseho mimořádně vysoko.
Scorsese v plné síle. DiCaprio s De Nirem přináší jedny z nejodpornějších postav
Recenze19. 10. 2023
Scorsese v plné síle. DiCaprio s De Nirem přináší jedny z nejodpornějších postav

Slepičí úlet: Zrození nuget (Chicken Run: Dawn of the Nugget)

Slepičí úlet: Zrození nuget
Slepičí úlet: Zrození nuget
67%
režie: Sam Fell, Netflix
Slepičí úlet: Zrození nuget: trailer | Netflix
Animační studio Aardman navazuje na kultovní Slepičí úlet (Chicken Run) z roku 2000 volným pokračováním Slepičí úlet: Zrození nuget (Chicken Run: Dawn of the Nugget). Druhý Slepičí úlet pojednává o osvobozených opeřencích, kteří se vymanili z údělu nosnic a drůbeže určené k porážce. Molly, přírůstek Rockyho a Ginger, nicméně objevuje svět a zatoulá se do drůbežářské společnosti Fun-Land Farms, kde ji čeká jistá smrt. Začíná záchranná mise, během níž půjde o životy.
Ti, co si zamilovali první Slepičí úlet, ocení návrat starých známých. Zpátky jsou kohouti Rocky a Kaprál, slepice Ginger a Babs, dále i Bunty a Mac či farmářka Tweedy a její manžel. Režíruje Sam Fell podle scénáře Kareyho Kirkpatricka, spoluautora původního Slepičího úletu.
Animovaná drůbež se po letech opět bouří. Novinku ceněného studia uvede Netflix
Filmy19. 11. 2023
Animovaná drůbež se po letech opět bouří. Novinku ceněného studia uvede Netflix

Plán pro rodinu (The Family Plan)

Plán pro rodinu
Plán pro rodinu
65%
režie: Simon Cellan Jones, Apple TV+
Plán pro rodinu: trailer | Apple TV+
Akční komedie Plán pro rodinu vypráví příběh Dana Morgana, bývalého profesionálního zabijáka, který své staré řemeslo pověsil na hřebík, aby mohl založit rodinu a žít normální život. Bylo však jen otázkou času, kdy jej minulost znovu dožene. Nyní je nucený čelit zdánlivě neřešitelné situaci, porazit armádu zabijáků a zároveň před nimi uchránit svou rodinu, která o jeho minulosti nic neví. Aby měl Dan před padouchy náskok, vymýšlí nečekaný plán – rodinný výlet do Las Vegas… V hlavních rolích odpočinkové akční komedie se představí Mark Wahlberg, Michelle Monoghan nebo Maggie Q. Režíruje Simon Cellan Jones, autor seriálu Jessica Jones a chystaného Krále Artuše (Arthur the King).
zdroje: Kinobox, Netflix, Box Office Mojo