Články

Téma

  1. Téma6. 10. 2009
    Ať žijí rytíři jsou jako Narnie a Tolkien. S přičmoudlou pointou

    Nový český film Ať žijí rytíři, který jde po zítřejší premiéře do kin, se dá vnímat dvěma způsoby. Coby čistě dětský film, jak byl také zamýšlen, křísí žánr dobrodružné podívané na české poměry opravdu slušně.

  2. Téma5. 10. 2009
    Film 3 sezóny v pekle slibuje událost roku, Kryštofa Hádka čeká silný podzim

    Rodí se filmová událost roku. Zralá prvotina Tomáše Mašína 3 sezóny v pekle má sice za sebou teprve pár zkušebních projekcí, někteří ji viděli ještě bez triků či úplné hudby, ale přesto už jí na internetu dávají vysoká hodnocení, blížící se v průměru devadesáti procentům.

  3. Téma3. 10. 2009
    Oscarový režisér jako pyšný táta: dokument o Formanovi je objevný

    Oscarový filmař, kritik totality, vtipný vypravěč. Ano, to také. Ale v novém dokumentu se Miloš Forman představuje hlavně v roli otce.

  4. Téma3. 10. 2009
    Petr Lébl se v rámci Ozvěn Fresh Film Festu vrací do Divadla Na Zábradlí

    PRAHA - Retrospektiva díla Petra Lébla? Jak absurdní! Petr Lébl není autorem jediného filmu. Ostře sledovaná kariéra enfant terrible a záhy klasika divadelní režie měla přesto pararelní filmovou větev.

  5. Téma2. 10. 2009
    Kino Lucerna slaví století. Návratem idiota

    Stoleté narozeniny letos oslaví Lucerna, jedno z nejstarších pražských kin. Součástí oslav je I filmová přehlídka, která v kině startuje už tuto neděli. Představí nejen filmy, které se v Lucerně natáčely, ale I ty, které vznikly v produkci mateřské společnosti Lucernafilm.

  6. Téma1. 10. 2009
    Tomáš Vorel: pracuji na pokračování Cesty z města

    Režisér Tomáš Vorel právě uvedl do kin svou novinku Ulovit miliardáře s Tomášem Matonohou v hlavní roli a už pracuje na dalším scénáři. V moderovaném online chatu Novinek ve čtvrtek odpovídal na otázky čtenářů.

  7. Téma1. 10. 2009
    Miliardář Tomáš Matonoha: Těšil jsem se, až vypadnu

    PRAHA - Dnes, 1. října, přichází do kin nový film Tomáše Vorla. Snímek Ulovit miliardáře se dotýká aktuálních témat – médií, lobbyingu, manipulace s informacemi, korupce a s ní spojených politických tlaků. Hlavní roli miliardáře přijal Tomáš Matonoha.

  8. Téma30. 9. 2009
    Věra Chytilová: Muži nás pořád válcují

    Ostrava - První dáma českého filmu, režisérka Věra Chytilová, která letos v únoru oslavila neuvěřitelné osmdesátiny, byla o prodlouženém víkendu hostem filmového festivalu Ostrava? Kamera Oko, jenž probíhá v moravskoslezské metropoli do 4. října.

  9. Téma30. 9. 2009
    Jak si Kajínkova obhájkyně kontrolovala minisukni

    Praha - „Výborně," zakřičí spokojeně režisér. „A teď ještě jednou, ale jako v Základním instinktu." Soustředěná Tatiana Vilhelmová kývne hlavou, že není problém. V tom samém okamžiku jí ale přes obličej přelétne stín pochybnosti. „Jak jako v Základním instinktu?" zeptá se a Petr Jákl vyprskne. Chytila se.

  10. Téma30. 9. 2009
    Postřehy: Je žánr mrtvý?

    Není žádným tajemstvím, že má český film se žánrovými kousky problém. Na poli sociálních či lehkovážných komedií se cítíme celkem jistě, drama nám taktéž není cizí. Zato jinde, tam jsme tápajícím slepcem v minovém poli.

  11. Téma29. 9. 2009
    Ulovit miliardáře se nezdařilo. Režisér Vorel zapomněl, že slíbil komedii

    Nejdrzejší film Tomáše Vorla? Dejme tomu. Ale nejlepší? Ani náhodou. Snímek Ulovit miliardáře, který po víkendové předpremiéře na ostravském festivalu Kamera Oko vstupuje pozítří do kin, přináší směs zklamání a jednoho velkého nedorozumění.

  12. Téma28. 9. 2009
    České válečné filmy: Mýty, patos, zjednodušování

    Kulturní di@log: Protektor, Želary, Sekal a ti druzí.

  13. Téma28. 9. 2009
    Třeba mě sejmou, míní režisér filmu Ulovit miliardáře Tomáš Vorel

    Jako divák má Tomáš Vorel z filmových provokací nejradši Borata; coby režisér teď zkusil podobný žánr ve filmu Ulovit miliardáře.

  14. Téma27. 9. 2009
    Podle filmu Automat má být Praha městem lidí

    Praha - /FILMOVÁ RECENZE/ - „Dokud se město aut nestane znovu městem lidí“ – to je motto hnutí Automat, které se už několik let snaží vrátit Praze vlídnou tvář.

  15. Téma26. 9. 2009
    Vorlův Miliardář je dalším filmem, který chce provokovat

    Extáze. Zrození národa. Borat. A teď Ulovit miliardáře. Nová česká satira usiluje o to, aby se rodina skandálních filmů rozrostla.