Liam Neeson zabil na plátně možná méně lidí, než si myslíte

Liam Neeson zabil na plátně možná méně lidí, než si myslíte
NON-STOP | StudioCanal
Tedy aspoň to tvrdí mezinárodní distributor Neesonova posledního filmu Mezi náhrobními kameny. Ten si dal tu práci a přišel s propracovanou grafickou vizualizací Neesonem zabitých osob. Tzv. „The Liam Nesson Kill Map“ názorně ukazuje, koho herec na filmovém plátně poslal rovnou do pekel.
liam-neeson-zabil-na-platne-mozna-mene-lidi-nez-si-myslite
Pokud můžeme této mapě věřit, tak do této chvíle „zabil“ slavný Ir 123 lidí. Na druhou stranu, pokud patříte mezi skutečné fanoušky Liama Neesona, je vám jasné, že mapa a počty nesedí. Tak za prvé, bojoví droidi ze Star Wars rozhodně nejsou lidé (to je hned minus 20), za druhé v Letopisech Narnie nikoho nezabíjel, nýbrž pouze propůjčil hlas Aslanovi. A mohli bychom pokračovat. Ve snímku Neznámý je jasně řečeno, že než jeho hrdina začal trpět amnésií, byl agentem, který zabil mnoho lidí, přesný počet by tedy bylo velmi těžké určit, ale asi by šel stanovit nějaký uvěřitelný průměr.
Liam Neeson
Největším nedostatkem mapy ale rozhodně je to, že na ní chybí filmy, ve kterých se Neeson ujal postav padouchů nebo malých rolí. Přesto se sluší ocenit, že si vůbec někdo dal tu práci. A mapka rozhodně vypadá pěkně.
Tak co, zkusí někdo spočítat, kolik mrtvol má Liam skutečně na svědomí? :-)